Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

4χρονο αγοράκι από τη Συρία βρέθηκε να περιπλανάται στην έρημο [εικόνες]


Άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες βρήκαν τον μικρό Marwan, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 4 ετών, να διασχίζει την έρημο της Ιορδανίας μόνος του, με μια πλαστική σακούλα στα χέρια.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η δημοσιογράφος Hala Gorani του CNN, κάνει τον γύρο του κόσμου και αντικατοπτρίζει μια ακόμα απάνθρωπη πλευρά του πολέμου.
Ο εκπρόσωπος της Ιορδανίας στην Ύπατη Αρμοστεία, Andrew Harper, εντόπισε το παιδί και τράβηξε τη φωτογραφία, η οποία κοινοποιήθηκε από το CNN.


Ο 4χρονος Marwan έχασε τους γονείς του στην προσπάθεια της οικογένειάς του να ξεφύγουν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και να βρουν καταφύγιο στην Ιορδανία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iacknowledge.net αναφέρει πως ο 4χρονος Σύρος δεν περιπλανιόταν μόνος στην έρημο για πολύ ώρα, αλλά για λίγο, αφού η οικογένειά του ήταν λίγα μέτρα μακριά. Υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες γι’ αυτό.Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν γίνει πρόσφυγες. Τα 425.000 είναι ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών.
Ο Marwan μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο προσφύγων όπου βρίσκονται ακόμη 100.000 άνθρωποι. Είναι μέλος της λεγόμενης "χαμένης γενιάς" της Συρίας, μίας γενιάς που δεν έχει καταφέρει να μορφωθεί και που δεν έχει ελπίδες, λόγω του πολέμου και της φτώχειας. «Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί Marwan εκεί έξω» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.




Στρατόπεδο για τους πρόσφυγες:


 
Αυτή την ιστορία δημοσίευσε η Dailymail.
Διαβάζουμε, ωστόσο, σε tweet του Andrew Harper:
Andrew Harper ‏@And_Harper 4h
Thanks to Jared 4 this shot showing Marwan at the back of this group of @refugees. He is separated - he is not alone.

Ο Andrew Harper ευχαριστεί τον φωτογράφο που επεξηγεί με την εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο Andrew Harper είναι δημοσιογράφος και διατηρεί δικό του μπλογκ για ταξίδια.
Εξηγεί ότι ο Μάρβαν δεν ήταν μόνος στην έρημο αλλά απλά ξεκόπηκε από τους άλλους:
 

7NEWS.GR