Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σακελλαρίδης προβλέπει ότι θα γίνει Δήμαρχος Αθηναίων αλλά οι δημοσκοπήσεις προλέπουν Καμίνη

Gavriil-Sakellaridis
Μια ριψοκίνδυνη πρόβλεψη, έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, υποστηρίζοντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κερδίσει την πρωτεύουσα από την πρώτη κιόλας Κυριακή, διαμορφώνοντας τις σχετικές συνθήκες με την πρωτιά της στον πρώτο γύρο.
Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της “Metron Analysis” για το “thetoc.gr”, που τον εμφανίζει… πέμπτο, πίσω από τους Γιώργο Καμίνη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και Ηλία Κασιδιάρη, με μόλις 10%, μια δημοσκόπηση ωστόσο που έχει προκαλέσει θύελλα χλευαστικών σχολίων στα social media για το υψηλό ποσοστό που έδωσε στον σημερινό Δήμαρχο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέδωσε τα δικά του χαμηλά ποσοστά στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει ακόμη μεγάλη αναγνωρισιμότητα.
Επιπροσθέτως, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας είναι υπερβολική, καθώς έτσι υπάρχουν κενά αστυνόμευσης σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ αναφέρθηκε σε προσλήψεις που θα χρειαστεί να γίνουν στον Δήμο Αθηναίων, για να λειτουργούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες του.

Προβάδισμα στο Γιώργο Καμίνη για το δήμο της Αθήνας, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δίνουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.
Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της MRB για την Real News o Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος με 20% και ακολουθούν Άρης Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Νικήτας Κακλαμάνης 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος 6,4%, Νίκος Σοφιανός 6,2% και Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7%.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι στο δεύτερο γύρο ο νυν δήμαρχος Αθήνας κερδίζει τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: τον Α. Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν. Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ. Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η. Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.
Πρωτιά Καμίνη δείχνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, με τον νυν δήμαρχο να παίρνει ποσοστό 18,4%. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,1%, ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1% ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.

ysterografa.gr