Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Με… μαέστρο τον Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 τον Πλατανιά

“Μαγεία” Ιμπαγάσα, παράσταση από τους “νέους” στο Φάληρο
 Ο... παλιός Ιμπαγάσα άλλαξε την εικόνα του αγώνα, οι... νέοι Βαλντές, Μαρκάνο και Πέρες σκόραραν και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 του αξιόμαχου Πλατανιά σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο Φάληρο.

Με τον Ερνάν Πέρες να ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και ο Παραγουανός ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας στο ξεκίνημα. Στο 14΄ο Πέρες σέρβιρε για τον Ντομίνγκες ο οποίος σούταρε στην κίνηση αουτ, ενώ στο 16΄ ο Γιωργαλλίδης ανέτρεψε τον Πέρες μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 24΄ ξανά ο Πέρες απείλησε με σουτ εκτός περιοχής που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Πλατανιά, ωστόσο το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Μανιάτης έκλεψε από τον Φερνάντες και πάσαρε στον Ολαϊτάν που με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πλατανιάς όμως δεν παράτησε το παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη φορά που έγινε απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τετέ πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ, ο Γουνδουλάκης κυνήγησε τη μπάλα και την γύρισε στην μικρή περιοχή όπου ο Τόρες με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, στο 37ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Πλατανιά στην περιοχή του αλλά με εξαίρεση την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 50΄ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Όλα αυτά μέχρι να μπει στο ματς ο Αριέλ Ιμπαγάσα στο 66ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σαβιόλα, αυτός κατέβασε με το στήθος και ο Βαλντές με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σχεδόν με την σέντρα ο Ιμπαγάσα συνεργάστηκε με τον Σαβιόλα, σέντραρε στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Πέρες που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-1.

Ούτε τότε όμως ο Πλατανιάς παραδόθηκε, καθώς ξανά από ένα κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο που με εξαιρετικό σουτ άφησε άγαλμα τον Ρομπέρτο για το 3-2, στο 72ο λεπτό.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς ήταν η σειρά του Μαρκάνο να χριστεί σκόρερ για πρώτη φορά (στη δεύτερη θητεία του) με την φανέλα του Ολυμπιακού, νικώντας στον αέρα την άμυνα των Κρητικών στο 79΄, μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Σαβιόλα είχε επιχειρήσει να βάλει ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρωταθλήματος αλλά το οριζόντιο δοκάρι του χάλασε τα σχέδια.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και για 5ο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν, εισπράττοντας πάντως απλόχερα το χειροκρότημα της κερκίδας στο τέλος του αγώνα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ):
Ρομπέρτο, Παπάζογλου (66' Ιμπαγάσα), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (73' Μασάντο), Πέρες, Ντομίνγκες (57' Βαλντές), Σαβιόλα.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης):
Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79' Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ίνκουμ (71' Ρούμπιο Θέρα), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Τόρες (84' Σούκιας).