Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δοκιμασίες των πρωτοπόρων σε Μεσσηνία και η Ηλεία. Η Κόρινθος αντιμετωπίζει στο ντέρμπι στο Άργος τον Πανργειακό

http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/gallery/panargeiakos_eurokinisi_mg_9882.jpg
Για το θετικό αποτέλεσμα θα παλέψει το απόγευμα της Κυριακής  η Κόρινθος στο Άργος όπου τοντέρμπι με τον Παναργειακό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής . Η Μπάρτσα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον Θύμιο Γεωργούλη να αντιμετωπίζει τρία προβλήματα καθώς δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Τσορμπατζίδη και Ντερτιλή, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούβρη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Για το κέντρο της άμυνας, ο Τσάτσος φαίνεται να έχει προβάδισμα, προκειμένου να καλύψει το κενό του Τσορμπατζίδη.
Πολλά πάντως, θα εξαρτηθούν και από το αν αγωνιστεί τελικά ο Λούβρης, ο οποίος προοριζόταν για τη μεσαία γραμμή. Ενδεχόμενη απουσία του, ίσως στείλει τον Τσάτσο στα χαφ και τον Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Σπυρόπουλο.
Στην Κόρινθο γνωρίζουν πως η αποστολή τους στο Άργος είναι δύσκολη ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Στα θετικά η επιστροφή του Γκεοργκίεφ, ο οποίος εξέτισε τη ποινή του και είναι στη διάθεση του Γεωργούλη. Στο πλευρό της ομάδας αναμένεται να βρεθούν και περίπου 50 πιστοί οπαδοί της.
 Η πρωτοπόρος ΑΕ Ερμιονίδας την ίδια ώρα μάχεται στην Καλαμάτα, κόντρα στην "Μαύρη Θύελλα" όπου καλείται, να περάσει αλώβητη από μία δύσκολη έδρα και κόντρα σ’ έναν αντίπαλο, όπως είναι η Καλαμάτα, που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να καλύψει τη διαφορά της από την πρώτη θέση. Άπαντες στο σύλλογο του Κρανιδίου κρατούν χαμηλούς τόνους, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του παιχνιδιού και δια στόματος του γενικού αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Παλυβού, ελπίζουν ότι νικητής θα πρέπει πρώτα απ’ όλους να είναι το ποδόσφαιρο. Στα αγωνιστικά, ο Ρομπέρτο Μπολάνο θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Κολόκα και Πονηρού.
Στη Βάρδα δοκιμάζεται η έτερη πρωτοπόρος ΑΕ Καραϊσκάκης, κόντρα στον τοπικό ΠΑΟΒ, σε ένα αγώνα που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση της ανόδου. Στο Γρ. Καλάκος η ομάδα της Βάρδας θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη - για την οποία "καίγονται" και οι πρωτοπόροι - καθώς βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την ζώνη παραμονής. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ανδρέα Ζήκο είναι η απουσία του τιμωρημένου Ν. Βραχνή.
Ο Αστέρας Αμαλιάδας, που θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν, σε άλλο ένα φετινό ηλειακό ντέρμπι με μονόπλευρο όμως ενδιαφέρονθα υποδεχθεί τη Δόξα Ν. Μανολάδας που χρειάζεται το τρίποντο για να παραμείνει στην κατηγορία
Mε μία απουσία θα παραταχθεί ο Εθνικός Σαγεΐκων στο παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό αύριο, Κυριακή.Ο τεχνικός των «πολεμιστών» Άγγελος Κωνσταντινόπουλος δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ηλία Πυρρή που είναι ανέτοιμος. Κανονικά υπολογίζεται ο Θανάσης Μπούρδος, ενώ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Νίκου Ιωάννου που δεν είναι 100% έτοιμος.
Στην Πάτρα ο Ατρόμητος  Αχαΐας αντιμετωπίζει την ΑΕ Μεσολογγίου, ενώ η Αχαϊκή φιλοξενείται στο Αιτωλικό από τον τοπικό Άρη.

Σημαντική νίκη πήρε ο Παναρκαδικός σήμερα στην Τρίπολη με 1-0, επί του Πανναυπλιακού, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τέρμα του Νάνου, ενώ στη συνέχεια διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα. Με τη λήξη του αγώνα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων, αλλά η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μανέλης, Ειρ. Πετρόπουλος, Μπούτας, Νάνος (56’ Λαγός), Κωστάκης, Δ. Κυριακόπουλος, Αρδάμης (85’ Μπίσιας), Δήμος, Σαλαπάτας, Καδάς, Ευγ. Πετρόπουλος (56’ Ι. Κυριακόπουλος)
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κομπόσης, Κάπλαντζης, Τσακμάκης, Θ. Γκολέμης, Ευθυμίου, Καραμάνος, Τσουρδίνης (76’ Καρέλης), Διαμαντής (60’ Φλεβάρης), Η. Γκολέμης, Μουσταφάι, Δρυμούρας
 
Μετά τα παιχνίδια της Κυριακής, το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ' Εθνικής διακόπτεται για δύο εβδομάδες. Τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Μαρτίου και όχι την Κυριακή 2 Μαρτίου, αφού είναι η Κυριακή του καρναβαλιού. Ο Ατρόμητος Αχαΐας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου υποδέχεται τον Πανελευσινιακό στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (3-0). Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γιώργος Τόγιας θα έχει την ευκαιρία να κρατήσει την ομάδα του σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ οι υπόλοιποι «Αχαιοί» θα δώσουν φιλικά.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Παναργειακός - Κόρινθος 
Καλαμάτα - ΑΕ Ερμιονίδας
Άρης Αιτωλικού - Αχαϊκή
ΠΑΟ Βάρδας - ΑΕ Καραϊσκάκης
ΠΦΟ Πανόπουλου - Δόξα Ν. Μανωλάδας
Εθνικός Σαγέικων - Μεσσηνιακός
Ατρόμητος Αχαΐας - ΑΕ Μεσολογγίου
Παναρκαδικός - Πανναυπλιακός                   1 - 0