Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτειά για Ερμιονιδα νίκησε στη Καλαμάτα, ενώ ο Καραϊσκάκης έμεινε στη Βάρδα - Έχασε στις καθυστερήσεις η Κόρινθος στο Άρφος


  
Η Κόρινθος έχασε στις καθυστερήσεις στο ντέρμπι του Άργο από  τον Παναργειακό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής .
Το γκολ του Τριμπόνια στο 91ο λεπτό στέρησε από την Κόρινθο τον βαθμό της ισοπαλίας στο Άργος,τον οποίο και δικαιούταν, Η Μπάρτσα στάθηκε καλά σε ένα αμφίρροπο ντέρμπι, έκλεισε τους χώρους και δεν άφησε τους «λύκους» να δημιουργήσουν πολλές φάσεις, αλλά στις καθυστερήσεις γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Παναργειακό, όπως είχε συμβεί και στο ματς του πρώτου γύρου!
Η ήττα έφερε την Κόρινθο στην 9η θέση, στη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον, η συνέχεια γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι στον Συνοικισμό με την πρωτοπόρο Ερμιονίδα, που πέρασε με 2-3 από την Καλαμάτα. 
Το ντέρμπι είχε δύναμη, πάθος και λίγες καλές φάσεις. Η Κόρινθος ήταν καλή αμυντικά και άξιζε τον βαθμό, αλλά στο φινάλε την... πάτησε από το μακρινό σουτ του Τριμπόνια που αιφνιδίασε τον Αρχοντάκη.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κατσαούνης, Ζίου, Φλώρος, Μπόμπος, Φίλης, Ισούφη (81’ Τριμπόνιας), Αγγελόπουλος, Λουμπαρδέας, Σπανός, Σιώκος (78’ Παπαϊωάννου), Καραγκούνης (58’ Μαρίνης)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Κουλός (32’ λ.τρ. Διαμαντόπουλος), Φίλης, Τσάτσος, Κατσίκας (76’ Γκεοργκίεφ), Σπυρόπουλος, Αμπαδιωτάκης, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Χαρίτος
 
Παρουσία 5.000 φιλάθλων (1000 φίλοι των φιλοξενουνμένων) η ΑΕ Ερμιονίδα πήρε μεγάλη νίκη μέσα στην Καλαμάτα όπου επικράτησε στο ντερμπι με 2 - 3 επί της "Μαύρης Θύελλας" και έμεινε μόνη επικεφαλής στη βαθμολογία του 4ου ομίλου στη Γ'  Εθνική, μετά την ήττα της ΑΕ Καραϊσκάκης στη Βάρδα.  Στο σκορ προηγήθηκε στο 16' η Καλαμάτα. Ο Καραχάλιος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κωνσταντόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, και έφτασε στο 2 - 0 με τον Ηλιόπουλο στο 20'.  Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Κρανιδίου μείωσε σε 2 - 1  με τον Συμελίδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε τον Ριγανά. και στο 30' ισοφάρισε σε 2 - 2 με τον Βλαχόπουλο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ερμιονίδα πέτυχε το τελικό 2-3 με τον Συμελίδη μετά από κάθετη του Στάικου...
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Καλιγερόπουλος, Λιόλιος, καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Μαρτίνος, Καραχάλιος(72' Σκαρλάτος) , Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος, Σκόνδρας, Καλαντζής.
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Κραβαρίτης, Παπανικολάου, Σαμαράς, Τσώνης, Ιασων'ιδης, Κιοσές, Στάικος, Συμελίδης (90+ Χρήστος), Κάρλος ( 65' Μαυρόπουλος), Δήμας, Βλαχόπουλος (81' Σχοινάς).

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ο ΠΑΟ Βάρδας έκανε την ανατροπή και με γκολ του Γραμματικόπουλου στην εκπνοή της αναμέτρησης νίκησε με2-1 την ΑΕ Καραϊσκάκης.Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 48 με τον Σκερλετίδη και ισοφαρίστηκαν στο 55' με κεφαλιά του Γραμματικόπουλου
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Ανδρέας Ζήκος): Θωμάς,Πολίτης Π., Παναγιωτόπουλος,  Καραχάλιος, Τσολόπουλος,  Τσουκαλάς Δ., Πολίτης Γ.,  Ανδριέλος,  Ντεντόπουλος,  Πασπαλιάρης (65΄ Τσουκαλάς Π.), Γραμματικόπουλος.
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Ηλίας Μαγκάκης): Καραγκούνης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης,  Μπαλάφας,  Κόλλινς, Χήρας (74΄ Κυριάκης), Χούσος, Σκερλετίδης,  Γεωργόπουλος, Γραβάνης.



Στην Πάτρα ο Ατρόμητος  Αχαΐας αν και προηγήθηκε με 1-0 τελικά έμεινε στο 1-1   την ΑΕ Μεσολογγίου, ενώ η Αχαϊκή στο Αιτωλικό δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Άρη Αιτωλικού καθώς κόλλησε στο 2-2 απέναντι σε μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα.
Τέλος, ο Εθνικός Σαγεϊκων που έπαιζε κόντρα στον ισχυρό Μεσσηνιακό, ηττήθηκε με 0 - 2 στα Σαγεϊκα, ωστόσο, δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους αντίθετα με τους Καλαματιανούς που καίγονταν για το τρίποντο. 
 Ο Αστέρας Αμαλιάδας, που θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν, σε άλλο ένα φετινό ηλειακό ντέρμπι έμεινε στο 1 -  1 με τη Δόξα Ν. Μανολάδας 

Σημαντική νίκη πήρε ο Παναρκαδικός χθες στην Τρίπολη με 1-0, επί του Πανναυπλιακού, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τέρμα του Νάνου, ενώ στη συνέχεια διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα. Με τη λήξη του αγώνα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων, αλλά η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μανέλης, Ειρ. Πετρόπουλος, Μπούτας, Νάνος (56’ Λαγός), Κωστάκης, Δ. Κυριακόπουλος, Αρδάμης (85’ Μπίσιας), Δήμος, Σαλαπάτας, Καδάς, Ευγ. Πετρόπουλος (56’ Ι. Κυριακόπουλος)
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κομπόσης, Κάπλαντζης, Τσακμάκης, Θ. Γκολέμης, Ευθυμίου, Καραμάνος, Τσουρδίνης (76’ Καρέλης), Διαμαντής (60’ Φλεβάρης), Η. Γκολέμης, Μουσταφάι, Δρυμούρας
 
Μετά τσημερινούς αγώνες, το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ' Εθνικής διακόπτεται για δύο εβδομάδες. Τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Μαρτίου και όχι την Κυριακή 2 Μαρτίου, αφού είναι η Κυριακή του καρναβαλιού. Ο Ατρόμητος Αχαΐας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου υποδέχεται τον Πανελευσινιακό στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (3-0). Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γιώργος Τόγιας θα έχει την ευκαιρία να κρατήσει την ομάδα του σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ οι υπόλοιποι «Αχαιοί» θα δώσουν φιλικά.


Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Παναργειακός - Κόρινθος                             1 - 0
Καλαμάτα - ΑΕ Ερμιονίδας                          2 - 3
Άρης Αιτωλικού - Αχαϊκή                             2 - 2
ΠΑΟ Βάρδας - ΑΕ Καραϊσκάκης                 2 - 1
ΠΦΟ Πανόπουλου - Δόξα Ν. Μανωλάδας   1 - 1
Εθνικός Σαγέικων - Μεσσηνιακός                0 - 2
Ατρόμητος Αχαΐας - ΑΕ Μεσολογγίου         1 - 1
Παναρκαδικός - Πανναυπλιακός                   1 - 0



Η Βαθμολογία
( Σε 18 αγώνες)


Ερμιονίδα
33-16
43
Καραϊσκάκης
24-16
40
Παναργειακός
32-16
38
Καλαμάτα
30-13
37
Δόξα Ν. Μαν.
25-16
30
Μεσσηνιακός
25-17
30
Αχαϊκή
22-16
29
ΠΑΟ Βάρδας
15-13
28
Κόρινθος
19-15
27
Παναρκαδικός
16-18
23
Ατρόμητος Αχ.
23-21
22
Μεσολόγγι
20-26
19
Πανναυπλιακός
17-29
14
Εθνικός Σαγ.
  9-32
10
Αρης Αιτ.
12-28
 8
Αστέρας
11-37
  6