Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Zoύγκλα, ξύλο και ματς - ντροπή! ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΕΚ 1-2


 Ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου, αμέτρητες εντάσεις, πολλές διακοπές και κλειστά φώτα σε ένα ματς-ντροπή, σε συνθήκες ζούγκλας που το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ νίκησε 2-1 το Αιγάλεω, για την 12η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής.
Το σκοτάδι στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» έκανε την «εμφάνιση» του και ο ήλιος εξαφανίστηκε, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ματς επρόκειτο να λήξει πριν τις 17:00 αλλά η τελευταία από τις πολλές διακοπές του ρέφερι «επετεύχθη» λίγο μετά τις 17:30!
Ο ρέφερι Γαβρίλης βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά από 15 λεπτά, άφησε να παιχτούν 10 δευτερόλεπτα και το έληξε. Ο λόγος; Με κλειστούς προβολείς δε παίζεται μπάλα!
Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Αιγάλεω ξύπνησαν μνήμες παλαιών ετών επιπέδου Αʼ Εθνικής. Το ξύλο ξεκίνησε 20 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας με μάχες σώμα με σώμα εντός αγωνιστικού χώρου ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Μετά πολλά... οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν το αυτονόητο και παρατάχθησαν μπροστά από τους οργανωμένους, προκειμένου να μην τους...επιτραπεί ξανά η είσοδος στο τερέν.
Ευτυχώς το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς άλλα παρατράγουδα. Αλλά το δεύτερο επεφύλαξε εκπλήξεις. Το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση της ΑΕΚ προκάλεσε την πρώτη μεγάλη σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες. Είχαν προηγηθεί και άλλες, αλλά χαμηλής έντασης.
Στην συνέχεια τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν. Οι παίκτες ήρθαν στα χέρια αρκετές φορές, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει κάποιος σοβαρά. Αποκορύφωμα; Στο 1-2 με τον Μπρέσεβιτς στο 88', οι διαιτητές αποχώρησαν από το γήπεδο, καθώς εισέβαλαν τόσο μερικοί οπαδοί της ΑΕΚ για να πανηγυρίσουν, όσο και κάποιοι από το Αιγάλεω για να...διαμαρτυρηθούν.
Μπορεί λοιπόν τα φώτα να μην άναψαν ποτέ, μπορεί ο αγώνας να ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, να διακόπηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια του δευτέρου μέρους, μπορεί οι οπαδοί των δύο ομάδων να πλακώθηκαν πριν και μετά το ματς, είτε μεταξύ τους, είτε με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά...παίχτηκε και μπάλα.
Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας, λόγω των επεισοδίων εντός αγωνιστικού χώρου.
Το «Σίτι» πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 37ʼ. Σε κόντραν επίθεση, ο Μιχαήλ κέρδισε στις μονομαχίες τον Σταθάκη, έβγαλε μόνο του τον Δουκάκη από δεξιά, αυτός σούταρε, ο Καραγκιολίδης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα και ο Γεωργέας στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Πέναλτι αμφισβητούμενο κέρδισε η ΑΕΚ στο 50ʼ σε ανατροπή του Κορδέρο από τον Στριμμένο. Ο Πλατέλλας το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Έξαλλες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. 
Στο 82ʼ  ο Γροντής έκανε τη σέντρα, ο Μπρέσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα έγλειψε το δεξί δοκάρι του Κουρεπίνη. 
Η λύτρωση για την Ενωση ήρθε στο 88ʼ. Ο Πλατέλλας έκανε τη σέντρα, ο Ντακόλ έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μπρέσεβιτς σε πρώτο χρόνο έπιασε το γυριστό και σκόραρε λίγο πριν το φινάλε.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Σουρλής): Κουρεπίνης- Παπουτσής, Στριμμένος, Κουτσοδήμος, Ταμπάκης- Κουμπούλης, Μαυρομάτης (44ʼ Σταύρου)- Δουκάκης, Παυλίδης (88ʼ Κοντιζάς), Τουρνάς- Μιχαήλ (82ʼ Τζανετάκος)
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης- Αργυρίου (58ʼ Γροντής), Γεωργέας, Σταθάκης, Πεταυράκης- Κορδέρο, Ρόβας- Πόποβιτς (46ʼ Ντακόλ), Ανάκογλου, Πλατέλλας- Μπρέσεβιτς