Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο Α.Ο. Λουτρακίου "διέλυσε" με 2 - 7 στο Δερβένι τον αγνώριστο Αστέρα

Τη μακράν χειρότερη εμφάνισή του επεφύλαξε στο ξεκίνημα του 2104 ο Αστέρας Δερβενίου στους φίλους του, που κατέκλυσαν το γήπεδό του, στον αγώνα με τον εκ των πρωτοπόρων στη βαθμολογία ΠΑΟ Λουτράκι. Η ήττα με 2 – 7 είναι η βαρύτερη ήττα που γνώρισε ο Αστέρας τα τελευταία 7 χρόνια και ήλθε μοιραία, μιας και η εμφάνιση των παικτών του ήταν αποκαρδιωτική.
Βέβαια βρήκαν απέναντί τους έναν αντίπαλο που ήταν διψασμένος για τη νίκη και έπιασε μια εξαιρετική απόδοση, βοηθούσης βεβαίως βεβαίως και της ανεπάρκειας των λύσεων σε σημαντικές θέσεις της ενδεκάδας του Αστέρα. Τελικά στον Αστέρα στοιχίζουν πολύ τα δυσαναπλήρωτα κενά, που αφήνουν οι απουσίες των σημαντικών παικτών του.
Ο ΠΑΟ Λουτράκι ξεκίνησε τον αγώνα με μεγάλη ταχύτητα και περιόρισε τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο. Αυτήν τη φορά το βάρος έπεσε στην άμυνα του Αστέρα, αφού οι κεντρώοι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Έτσι αναγκάστηκαν να παραχωρούν κόρνερ και πλάγια γύρω από την περιοχή τους για να συγκρατήσουν τους επιθετικούς του ΠΑΟΛ, που συνεχώς άλλαζαν θέσεις και επιτίθεντο με βοήθειες από τα μπακ και τα χαφ τους.

Στο 11’ σε κόρνερ του ΠΑΟΛ, ο Φραντζής έχασε την μπάλα από τα χέρια του και αυτή χτύπησε στον Χρυσαφίδη στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αστέρας αντεπετέθηκε και στο 16’ σε ενέργεια του Κουτρούλη μέσα στην περιοχή, η μπάλα κοντραρίστηκε και βρήκε και το χέρι αμυντικού του ΠΑΟΛ, που ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης το θεώρησε ακούσιο. Στο 18’ ο Μερκούρης τα “θαλάσσωσε” έξω από το ημικύκλιο της περιοχής του και έχασε αναίτια την μπάλα και από εκεί, με γρήγορη πάσα, βρέθηκε ο Χρυσαφίδης απέναντι από τον Φραντζή που δεν μπόρεσε να σταματήσει το πλασέ του. Στη φάση αυτή κάποιοι του Αστέρα ζήτησαν οφσάιντ. Αυτό ήταν ! Με το 0 – 2 στην πλάτη τους οι παίκτες του Αστέρα βγήκαν πιο μπροστά, αλλά οι όποιες προσπάθειές τους σταματούσαν εύκολα στην άμυνα του ΠΑΟΛ. Στο 21’ ο Γιαννακούλης είχε ένα τεχνικό σουτ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φραντζή. Και σαν να μην έφθανε αυτό, σε γρήγορη επίθεση του ΠΑΟΛ στο 24’, μετά από κερδισμένο φάουλ του Αστέρα που αποκρούστηκε από την άμυνα του ΠΑΟΛ, ο Αποστολάκης από αριστερά έβγαλε μπαλιά “ξυραφιά” και ο Χρυσαφίδης με κεφαλιά στην απέναντι γωνία της εστίας του Φραντζή πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα.
Στο υπόλοιπο διάστημα ο Αστέρας παρέπαιε και έτσι οι Λουτρακιώτες πρώτα με τον Ζερβό στο 29’ που σκόραρε εξ’ επαφής, μετά με τον πολύ γρήγορο Δημάκη  στο 39’ (άλλη μια φάση με υποψία οφσάιντ) και τέλος με τον Μαυρέλη στο 45’ που σκόραρε με χτύπημα ενός ανύπαρκτου φάουλ, από τη γραμμή της περιοχής, στη γωνία που κρατούσε ο Φραντζής, έφτασαν το σκορ στο 0 – 6.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΛ να “κατεβάζει” ταχύτητα, να αλλάζει δύο και τρεις παίκτες και γενικά να επαναπαύεται στο υπέρ του αποτέλεσμα. Το παιχνίδι γινόταν στο χώρο του κέντρου και ο Αστέρας, παρ’ ότι ήταν πιο ζωηρός, δεν έκανε μεγάλες φάσεις. Είχε όμως και αυτός ένα οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα λόμπα του Καραγιαννίδη. Στο 61’ ο Μακρυγιάννης, μετά από κομπίνα σε κόρνερ με τον Κουτρούλη, με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε ένα εξίσου πανέμορφο τέρμα. Στο 63’ δε, μετά από χτύπημα φάουλ και πάλι ο Μακρυγιάννης πέτυχε το 2 – 6, δώρο του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Μήτρου που έχασε την μπάλα από τα χέρια του. Ξαφνικά ο αγώνας αγρίεψε, μιας και ο Αστέρας φάνηκε να ξυπνά και ο διαιτητής άρχιζε να μοιράζει εκατέρωθεν κάρτες για τα φάουλ που γίνονταν. Έδειχνε όμως περισσότερη συμπάθεια στις επεμβάσεις των παικτών του ΠΑΟΛ.
Στο 73’ σε μαρκάρισμα πάνω στον Μακρυγιάννη πολύ πλάγια μέσα στην περιοχή, ο Μακρυγιάννης έπεσε και ο διαιτητής αντί για πέναλτι, θεώρησε ότι ο Μακρυγιάννης “έκανε θέατρο” και του έδειξε τη 2η κίτρινη κάρτα, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών. Ο Αστέρας με παίκτη λιγότερο, απογοητεύτηκε και “παράτησε” τον αγώνα. Ο ΠΑΟΛ αφού έκανε άλλες δύο φάσεις, που ανάγκασε τον Φραντζή να μπλοκάρει την μπάλα πέφτοντας στα πόδια των επιτιθεμένων, στο 86’ με τον Μίχα πέτυχε το τελικό 2 – 7 με σουτ στη γωνία του άναυδου αυτή τη φορά Φραντζή.
Ο Αστέρας πρέπει να ξεχάσει τον αγώνα, όσο μπορεί πιο γρήγορα, γιατί δεν έχει να πάρει κάτι απ’ αυτόν. Το μόνο ίσως μάθημα για τους παίκτες του είναι ότι πρέπει να αγωνίζονται με περισσότερο φανατισμό και να με περισσότερη προσήλωση στα πλάνα της ομάδας, γιατί το συνονθύλευμα του α’ ημιχρόνου δεν είχε προηγούμενο.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης, παρ’ όλο που το ευρύ σκορ δεν επιτρέπει κριτική, ήταν εχθρικός στον Αστέρα. Και οι διαμαρτυρίες, έστω χλιαρές λόγω του αποτελέσματος, είχαν βάση. Ο βοηθός κ. Σεφέρης ήταν άψογος, ενώ ο κ. Πυργάκης έχασε αρκετές φάσεις σε βάρος και των δύο ομάδων.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Πολύζος, Βασιλάρης (56’ Πεθαίνος), Μερκούρης Α. (39’ Πρίφτης), Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Μπεκιάι, Καραγιάννιδης (77’ Μερκούρης Σ.)
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μητσόπουλος (46’ Μήτρου), Αντωνίου (46’ Παππάς), Μίχας, Τσώκος, Μαυρέλης, Γιαννακούλης, Πέτρου, Ζερβός (55’ Βουτσινάς), Δημάκης, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr