Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό «προβλέπει» ο καθηγητής στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδας Πανάς


panas_136532Πλήρη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό «προβλέπει» ο γνωστός δημοσκόπος και καθηγητής στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδας Πανάς, ενόψει των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή, που βασίζονται στα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο, οι πολίτες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές αναμένεται να φέρουν τα πάνω-κάτω στα πολιτικά δεδομένα.
Συγκεκριμένα, όπω ςδήλωσε ο κ. Πανάς , στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" στο ΕΧΤΡΑ3 , πρώτο κόμμα αναμένεται να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που θα αγγίζει το 20%, στη δεύτερη θέση «βλέπει» τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό που εκτιμά ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 14-15% και η ΝΔ θα είναι τρίτο κόμμα, με ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 13%.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Πανάς, το ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να εκλέξει καν ευρωβουλευτή, ενώ τα ποσοστά του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να μοιραστούν σε άλλα μικρότερα κόμματα.
Ο ίδιος είχε πει σε ανάλυση δημοσκόπησης του ευρωβαρόμετρου πριν από δύο μήνες ότι "Η Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να φτάσει και στο 20%" όταν παρουσίαζε τα ευρήματα δημοσκόπησης για την περιφέρεια Ατικής όπου η ΧΑ κατέγραφε τότε 14%.
Τα ποσοστά αυτά να τα θυμάστε, γιατί ο Πανάς μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ποτέ έξω!!!