Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

O Hρακλής Ξυλοκάστρου νίκησε 1 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου



Χωρίς να είναι χειρότερος, ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε στο Ξυλόκαστρο από τον τοπικό Ηρακλή με 1 – 0. Το φθηνό τέρμα που δέχτηκε ο Αστέρας στα μισά του α’ μέρους, δεν μπόρεσε να το ανταποδώσει παρά την υπεροχή του στο β’ μέρος και έτσι έφυγε ηττημένος από το Ξυλόκαστρο.
Έτσι οι δύο γειτονικές ομάδες έχουν από μία νίκη, με το ίδιο μάλιστα σκορ, στο φετινό πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν τα δύο χαμένα πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα. Το χαμένο πέναλτι που “μέτρησε” όμως περισσότερο ήταν αυτό του Αστέρα, γιατί συνέβη μετά την επίτευξη του τέρματος του Ηρακλή.

Στην αρχή του αγώνα ο Αστέρας έχασε μια πρώτη σπουδαία ευκαιρία, όταν στο 3’ σε φάουλ του Γιαννόπουλου, ο Πεθαίνος απέτυχε για λίγο στο να πιάσει κεφαλιά από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση. Ακολούθως η ορμητικότητα των παικτών του Ηρακλή, ανάγκασε τον Αστέρα να προσέξει ιδιαίτερα τα νώτα του με πολλούς παίκτες στο χώρο του κέντρου. Έτσι μπλόκαρε τους παίκτες του Ηρακλή, που μη βρίσκοντας διεξόδους, άρχισαν να μεταφέρουν τη μπάλα από την άμυνά τους με βαθιές μπαλιές. Σε μια από αυτές στο 17’ ο Παπαδόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας και μπήκε στην περιοχή του Αστέρα, καταδιωκόμενος από Μαστρογιαννόπουλο και Γιαννόπουλο και οι οποίοι τον σταμάτησαν. Όμως ο διαιτητής Καρσιώτης είδε(!) πέναλτι στο μαρκάρισμα του Γιαννόπουλου και έδειξε την άσπρη βούλα, παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα. Ο Φραντζής όμως απέκρουσε το δυνατό κτύπημα του Κρισάφη, πέφτοντας στη σωστή γωνία.

Στο 31’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή του Αστέρα και κοντά στη γραμμή του άουτ, ο Μαστρογιαννόπουλος έγινε κάτοχός της και από εκεί προσπαθώντας να την απομακρύνει, την έστειλε χωρίς δύναμη πάνω στον Παπαδόπουλο που ήταν στον άξονα του τέρματος μέσα στην περιοχή. Ο Παπαδόπουλος, δεχόμενος το απρόσμενο δώρο, την έστρωσε και με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία του Φραντζή πέτυχε το 1 – 0. Ήταν η μοναδική φάση που παίκτης του Ηρακλή βρέθηκε απέναντι με την εστία του Αστέρα σ’ όλο το α’ μέρος, παρά την υπεροχή που διατηρούσε η ομάδα του. Ο Αστέρας είχε άλλη μια καλή φάση με τον Καραγιαννίδη, που από τ’ αριστερά έφθασε σχεδόν στη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά σούταρε αδύναμα και πάνω στον τερματοφύλακα Ρουμελιώτη. Στο 44’ ο Ραπουσάι του Ηρακλή έκανε ολοφάνερο χέρι μέσα στην περιοχή του και έτσι το διαιτητής καταλόγισε το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Ο Γιαννόπουλος όμως, που το χτύπησε, ξεγέλασε μεν τον Ρουμελιώτη, έστειλε δε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σπατάλησε έτσι μια μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μπήκε δυνατά, αλλά και ο Ηρακλής με τους έμπειρους Δεδάκη, Παπαδόπουλο και αργότερα και με τον Καραβά, διαχειριζόταν πολύ καλά την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Στην αρχή του β’ ημιχρόνου, μάλιστα ο Ηρακλής δημιούργησε μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Αγγελή που γύρισε την μπάλα από την γραμμή του άουτ μέσα στην περιοχή στον ερχόμενο από πίσω Σαμανίδη, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ανάγκασε τον εξαιρετικό, αυτή τη φορά, Φραντζή σε μεγάλη απόκρουση. Προϊόντος του χρόνου ο Αστέρας πίεζε όλο και περισσότερο, και με τις προσθήκες των Βασιλάρη, Πρίφτη και με την επανεμφάνιση, μετά τον τραυματισμό του, του Αντωνόπουλου. Αλλά παρά τη φαινομενική ορμητικότητα των παικτών του, ο Αστέρας δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες. Οι προσπάθειες των παικτών του πάντα σταματούσαν στο “παρά κάτι”. Δεν υπήρχε ο παίκτης να “περάσει” την τελική πάσα, να κάνει το τελικό σουτ.
Η διαιτησία του κ. Μ. Καρσιώτη ελέγχεται ίσως για τον καταλογισμό του πέναλτι του Ηρακλή, γιατί κατά τ’ άλλα ήταν πολύ καλή. Οι βοηθοί του κ.κ. Μπετσόγλου και Κωνσταντόπουλος ήταν εξαιρετικοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Κουτρούλης, Λιθοξόου (70’ Αντωνόπουλος), Πολύζος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Μαστρογιαννόπουλος, Μερκούρης (51’ Βασιλάρης), Πεθαίνος (65’ Πρίφτης), Μπεκιάι, Καραγιαννίδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr