Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Φρένο στο Περιστέρι για τον Ολυμπιακό - Δυσαρέσκεια για τη διαιτησία Στυλιάρα

osfp
Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι στο Περιστέρι Ατρόμητος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, για τη 19η αγωνιστική της Super League.
 Τη δεύτερη βαθμολογική του απώλεια στο πρωτάθλημα υπέστη ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ομάδα του Παράσχου κατάφερε να εγκλωβίσει τους ερυθρολεύκους, που δεν μπόρεσαν να κλείσουν τους αντιπάλους στα καρέ τους και σε όλο το ματς δημιούργησαν μία κλασική ευκαιρία σε δοκάρι του Μανιάτη. Οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί από την πλευρά του μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Ρομπέρτο κράτησε το μηδέν και το αήττητο για την ομάδα του. Ως εκ τούτου η διαφορά του Ολυμπιακού, που σκόνταψε μετά από 13 σερί νίκες, από τον ΠΑΟΚ μειώθηκε στους οκτώ βαθμούς, ενώ οι περιστεριώτες έμειναν εννιά βαθμούς πίσω από τον Δικέφαλο.

Χωρίς γκολ και μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α' μέρος, το οποίο όμως ήταν γεμάτο ένταση και πάθος. Ο Ατρόμητος έβγαλε πολύ ενέργεια από τα πρώτα λεπτά, ξεκινώντας το πρέσινγκ του από πολύ ψηλά, γεγονός που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και αναγκάζονταν σε πολλά λάθη, ενώ οι περιστεριώτες έκλεβαν μπάλες, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ανοργάνωτη αντίπαλη άμυνα.
Παρότι έφταναν σχετικά εύκολα στην περιοχή, οι περιστεριώτες δεν έβγαλαν τη μεγάλη φάση, απειλώντας μόνο με δύο κεφαλιές του Παπαδόπουλου και του Λαζαρίδη. Παράλληλα διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μανωλά. Ούτε όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε ευκαιρίες, έχοντας εγκλωβιστεί από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Κάμπελ και Φουστέρ ήταν καλά κλεισμένοι στις πτέρυγες, το ίδιο και ο Ολαϊτάν, ενώ η μοναδική καλή στιγμή των πειραιωτών ήταν ένα σουτ του Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις, που πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος δεν συνέχισε να πιέζει με τον ίδιο τρόπο και ο Ολυμπιακός βελτίωσε την κυκλοφορία του, φτάνοντας την κατοχή μέχρι και το 70%. Δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού δεν πατούσε περιοχή και απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ. Βλέποντας την αδυναμία των παικτών του να απειλήσουν ουσιαστικά, ο Μίτσελ έριξε στη μάχη Μήτρογλου και Σαβιόλα. Η απάντηση του Παράσχου ήταν η είσοδος των Μπρίτο-Ναπολεόνι και οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές μετά το 65'.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία καταγράφηκε για τον Ολυμπιακό στο 68' με τον Μανιάτη να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά ο Ατρόμητος αντέδρασε άμεσα με γυριστή κεφαλιά του Παπαδόπουλου, που ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Ρομπέρτο. Ο Μίτσελ έριξε στη μάχη και τον Βάις, αλλά ο Ατρόμητος αμυνόταν σωστά και κρατούσε το αποτέλεσμα. Ο Κάμπελ στο 90' είχε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ μόλις άουτ, αλλά τελικά το 0-0 παρέμεινε και ο Ατρόμητος πήρε το βαθμό, φρενάροντας τους πειραιώτες. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα παραλίγο να υποστούν έμφραγμα στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά του Φυτανίδη πέρασε άουτ.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (87' Φυτανίδης), Καραμάνος, Ούμπιδες, Δημούτσος (68' Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος (78' Ναπολεόνι).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Μπονγκ, Μανωλάς, Σαλίνο, Εντιγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (62' Μήτρογλου), Ντομίνγκες (69' Σαβιόλα), Κάμπελ, Ολαϊτάν (76' Βάις).

Οι καθυστερήσεις του α’ μέρους και η υπόδειξη οφσάιντ στη φάση του 54′ είναι οι δύο φάσεις, για τις οποίες επικρατεί δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία του Στυλιάρα
Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο Περιστέρι και οι άνθρωποι της ομάδας εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη διαιτησία του Στυλιάρα και τον βοηθών του.
Συγκεκριμένα, στο Λιμάνι επικρατεί δυσαρέσκεια για δύο λόγους. Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν πως στο α' μέρος θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από τα τρία λεπτά, που δόθηκαν, καθώς υπήρχε διακοπή του αγώνα λόγω της ατμόσφαιρας, που δημιουργήθηκε από τις κροτίδες και τα καπνογόνα.
Παράλληλα, στον Ολυμπιακό στέκονται στη φάση του 54ου λεπτού, στην οποία ο Ολαϊτάν κόπηκε με υπόδειξη οφσάιντ, θεωρώντας πως κακώς σφυρίχτηκε παράβαση.