Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ευστάθιος Μπούκουρας: Ο φούρναρης από την Κόρινθο που θαυμάζει τον Ανδρέα

Ευστάθιος Μπούκουρας: Ο φούρναρης από την Κόρινθο που θαυμάζει τον Ανδρέα
Υπάρχει πολιτικός που να δηλώνει θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, να έχει ως μάρτυρες υπεράσπισης τη μισή Νεα Δημοκρατία και να είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής; Υπάρχει και λέγεται Ευστάθιος Μπούκουρας. Είναι ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος προφυλακίστηκε μαζί με τους Γερμενή και Ηλιόπουλο.
Ο Ευστάθιος Μπούκουρας εδώ και αρκετό καιρό έχει διαχωρίσει την θέση του από την Χρυσή Αυγή. Επέλεξε τον δικό του δικηγόρο, και τον δικό του δρόμο. Μάλιστα ήταν αρχές Δεκεμβρίου όταν χαρακτήριζε νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ανακοίνωση είχε εκδώσει και το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια όπου τόνιζε ότι «τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας δεν είχε ούτε έναν υποστηρικτή το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έξω από την ΓΑΔΑ.

Οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου!

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φρόντιζε να υπενθυμίζει το παρελθόν του ως οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Θύμιζε επίσης την υποψηφιότητά του το 2010 στα ψηφοδέλτια του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.
Μάλιστα όταν θυμάται πως γνωρίστηκε με τον Ηλία Παναγιώταρο στα τέλη του 2010 θυμάται ότι του είπε ότι ήταν υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Εγώ του είπα ότι η οικογένεια μου άνηκε ιδεολογικά ανέκαθεν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο πατέρας μου ήταν και μέλος του κόμματος. Εγώ πάντοτε ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί ήμουν θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως με εξέφραζε ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, όπως εκφραζόταν μέσω του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως σε ότι είχε να κάνει με το σύνθημα του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», διότι πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας θα εξέλθει από την οικονομική κρίση, μόνο αν στηριχθεί στην εθνική της παραγωγή, με στόχο να ξαναγίνει αυτάρκης και ότι δεν χρειάζεται να στρεφόμαστε μονίμως στην Ευρώπη για εξεύρεση χρημάτων, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουμε δική μας παραγωγή και να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο που μένει ανεκμετάλλευτος και τον οποίο εποφθαλμιούν οι υποτίθεται πρόθυμοι να μας βοηθήσουν ευρωπαϊκοί μας εταίροι, που στην πραγματικότητα θέλουν να μας εκμεταλλευτούν.
Βέβαια του εξήγησα ότι από τότε που ψήφιζα ΠΑΣΟΚ υπό αυτό το πρίσμα το εν λόγω κόμμα άλλαξε ιδεολογικό προσανατολισμό και πλέον δρα όχι ως ένα σοσιαλιστικό κίνημα, αλλά σαν ένα δεξιό κόμμα με έντονη την ευρωπαϊκή του προσέγγιση και ότι αυτό με έχει απογοητεύσει, αλλά εξακολουθώ να ψηφίζω για συναισθηματικούς λόγους και λόγους παράδοσης της οικογένειας μου.
Μάλιστα του εξήγησα ότι γι' αυτό το λόγο δεν προβληματίστηκα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Περιστερίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ανδρέα Παχατουρίδη που δεν ανήκει στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ούτως ή άλλως οι εκλογές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι εκλογές προσώπων και όχι κομματικές και ήθελα να βοηθήσω την πόλη που μεγαλώνω τα παιδιά μου και αναπτύσσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα».


Εγώ είχα μετανάστες στο μαγαζί μου και είμασταν μια ομάδα
Η εικόνα που προσπάθησε να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και αρτοποιός από την Κόρινθο που κατοικούσε στο Περιστέρι και είχε πρατήριο άρτου στην Λεωφόρο Κέννεντι, ήταν εκείνη του αντιναζιστή.

Απόσπασμα από την απολογία του:
«Συγκεκριμένα στο κατάστημα μου Mr Πεϊνιρλί εργάζοταν οι αλλοδαποί Taxo Anastasio του Soubi και Dete Rita του Behar, χωρίς ποτέ να τους έχω συμπεριφερθεί μειωτικά ή να έχω εκδηλώσει σε βάρος τους κάποια διάθεση εκμετάλλευσης τους. Αντιθέτως λειτουργούσαμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Συνεργάτης του 'Αδωνι μου είχε πει να κατέβω υποψήφιος το 2010 με τον Παχατουρίδη
Αναφέρει ο κ. Μπούκουρας: «Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Καραθάνος, νυν στενός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, μου πρότεινε να συμμετάσχω ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Παχατουρίδη στις δημοτικές εκλογές και εντέλει ήρθα 9ος και δεν εκλέχθηκα στις 6 εκλόγιμες θέσεις για ελάχιστες ψήφους. Μάλιστα λόγω του ότι ναι μεν ο κ. Παχατουρίδης στηριζόταν ανεπίσημα από την Νέα Δημοκρατία, αλλά επίσημα ''κατέβαινε'' στις εκλογές χωρίς επίσημο χρίσμα από κάποιο κόμμα, δεν υπήρχε πρόβλημα να συμμετέχω στον συνδυασμό, παρότι κομματικά, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου, ανήκαμε πολιτικά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Όλη η ΝΔ Κορίνθου κατέθεσε υπέρ του
Τοπικά site και άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι σημαντικά στελέχη της ΝΔ από την Κόρινθο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα.
Ο Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμαρχος Βέλου-Βόχας υποστηριζόμενος από την ΝΔ
Ο Βασίλης Νανόπουλος- Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου υποστηριζόμενος από την ΝΔ
Ο Γιάννης Γκεζερλής-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου
Ο Γιώργος Γεωργούσης-Πρόεδρος Ενωσης γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας
Ο Γιάννης Βαφειάδης-Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας
Ο Σωκράτης Τόγιας-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου

Έτσι εύκολα σβήνεται το παρελθόν;
Παρόλα τα παραπάνω, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο, Ευστάθιος Μπούκουρας είχε συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές σε επεισόδια και συμπλοκές με αντιεξουσιαστές, αστυνομικούς, δημοσιογράφους και πολίτες.
Είναι επίσης ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι οδηγεί από 16 χρονών χωρίς δίπλωμα γιατί "στην Ελλάδα ζούμε!". Έτσι ίσως δίνει το καλό παράδειγμα και στα τρία του παιδιά....

Οι καταγγελίες που τον ακολουθούν:
30/7/2012: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας μαζί 20 μέλη του κόμματος, σύμφωνα με καταγγελίες, ασκούν σωματική βία εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού, σε πυρκαγιά στην περιοχή των Εξαμιλίων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτίθεται στον Αλέκο Πνευματικό και τον ρίχνει στο έδαφος μπροστά σε πλήθος κόσμου.

23/8/12: Είναι επικεφαλής της ομάδας συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών, που, προσπαθώντας να εμποδίσουν τις κλούβες της Αστυνομίας, οι οποίες μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου, προκαλούν επεισόδια και συμπολοκές με άνδρες των δυνάμεων καταστολής.
8/7/2013: Κατά την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο και ενώ γίνονται επεισόδια, ο Ευστάθιος Μπούκουρας καταγγέλλεται ότι βγάζει όπλο και πυροβολεί 4 φορές στον αέρα.

28/9/2013: Εξω από τη ΓΑΔΑ, την ώρα που το συνεργείο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταγράφει τα τελευταία γεγονότα για τη Χρυσή Αυγή, προκαλείται ένταση. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (βουλευτής Σερρών) επίθενται στο συνεργείο. Ο πρώτος μάλιστα, εκτός από απειλές, χτυπάει και το φακό της κάμερας.

newsit.gr