Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

O πρώην δήμαρχος Βέλου διαψεύδει ότι έχει καταθέσεις €18 εκατ. – ποιες οι σχέσεις του με τον Άκη

Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει στους λογαριασμούς του 18 εκατ. ευρώ ο επί έξι τετραετίες δήμαρχος Βέλου (Κορινθίας) Θοδωρής Λαμπρόπουλος μετά από πληροφορίες που το έφεραν να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ. Ο κ. Λαμπρόπουλος που, όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής» όπου δημοσιεύεται και η σχετική συνέντευξη, διατηρούσε καλές σχέσεις με το μηχανισμό του Άκη Τζοχατζόπουλου (σ.σ. το γεγονός επιβεβαιώνει και ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, καθώς παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι στήριζε και στηριζόταν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο) όταν ο πρώην υπουργός διατηρούσε ισχυρές δυνάμεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης την εποχή της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ, καλεί όσους δεν τον πιστεύουν να έρθουν και «να δουν τα χρέη του»: «Από την ενασχόληση μου με την αυτοδιοίκηση δεν έχω κερδίσει αλλά αντιθέτως έχω ζημιωθεί. Αυτοί που με κατηγορούν να έρθουν να δουν τα χρέη, που έχω σε Τράπεζες από δάνεια και όχι να αναφέρονται σε ανύπαρκτες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος. Προσθέτει δε ότι «η υπόθεση δεν με αφορά ούτε κατ’ ελάχιστον. Είναι καθαρός και προκαλώ όποιον θέλει να τον εξουσιοδοτήσω με υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 να ελέγξει όλους τους λογαριασμούς μου».
Αθωώθηκε πρωτόδικα
Αναφορικά με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για τα οικονομικά του δήμου την περίοδο 2006 – 2009 δηλώνει ότι αθωώθηκε πανηγυρικά από το δικαστήριο, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν παραλείψεις σε θέματα καθημερινής λειτουργίας του δήμου που δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν κατηγορία για αδίκημα.  Πράγματι ο πρώην δήμαρχος αθωώθηκε πρωτόδικα και η υπόθεσή του θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από τη Δικαιοσύνη, ενώ εκκρεμεί άλλη μια υπόθεσή που αφορά τη διοίκηση του κ. Λαμπρόπουλου. Έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην κατασκευαστική εταιρεία του δήμου ελέγχονται ως εικονικά τιμολόγια, παραστατικά που έκοψε η διοίκηση της δημοτικής κατασκευαστικής επιχείρησης στην οποία πρόεδρος ήταν ο Θ. Λαμπρόπουλος, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Στα τιμολόγια δεν αναφέρεται το όνομα του εκτελεστή για έργα τα οποία σύμφωνα με κύκλους του πρώην δημάρχου, είχαν υλοποιηθεί.
Παράλληλα, όπως γράφει το Έθνος «η τοπική κοινωνία βοά για την αγάπη του πρώην δημάρχου για το τζόγο και τοπικοί παράγοντες τον εμφανίζουν ως συχνό θαμώνα του Καζίνο Λουτρακίου».