Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ο Χάκινεν έστειλε mail στον Σουμάχερ: Κρατήσου

Mika-Hakkinen-Michael-Schumacher
Twitter@EmOikonomidis
Η Ιστορία της Formula 1 έγραψε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν… σχεδόν ο μεγαλύτερος όλων, τουλάχιστον στη νεώτερη γενιά, έστω κι αν δεν κατάφερε να ξεπεράσει στις καρδιές των οπαδών του αθλήματος τον ανυπέρβλητο Άιρτον Σένα.
Υπήρχε ωστόσο και ένας πιλότος, ίσως ο μόνος που δυσκόλεψε τόσο πολύ τον Σουμάχερ στα χρόνια στα οποία άρχιζε να χτίζει τον μύθο του. Κι αν δεν ήταν άτυχος, ή οι τεχνικοί της ομάδας του τόσο… ανίκανοι, ώστε να χάσει δυο φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον Σουμάχερ στο νήμα, ο περί ου ο λόγος Μίκα Χάκινεν θα έγραφε πιθανότατα τη δική του, ξεχωριστή ιστορία.
Ο Φινλανδός αρκέστηκε τελικά μονάχα σε δυο τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, έναντι 7 του Μίκαελ Σουμάχερ, κανείς ωστόσο δεν θα ξεχάσει ότι ο ίδιος ο Γερμανός τον είχε αναγνωρίσει ως ισοϋψή του. Όπως και κανείς δεν θα ξεχάσει εκείνη τη συγκλονιστική προσπέραση του Χάκινεν στον Σουμάχερ, στο Γκραν Πρι του Σπα το 2000, πιθανότατα την πιο θεαματική που μας χάρισε τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Μίκα Χάκινεν δεν ξέχασε τον Μίκαελ Σουμάχερ σε αυτή τη δύσκολη, οριακή μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή, και έστειλε το δικό του, ξεχωριστό μήνυμα. “Ο Μίκαελ αντιμετωπίζει ακόμη μια πρόκληση, από τις τόσες που κατάφερε να ξεπεράσει στη ζωή και την καριέρα του. Πρέπει να δώσει τη μάχη ως το τέλος, ακριβώς όπως κάναμε εμείς στις πίστες. Κάνε μου όμως μια χάρη: Αυτή τη φορά μην προσπαθήσεις να είσαι ο πιο γρήγορος. Πάρε όσο χρόνο σου χρειαστεί για να γίνεις καλά. Και να είσαι και πάλι μαζί μας”, έγραψε ο Μίκα Χάκινεν σε ένα mail που έστειλε στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο “ιπτάμενος Φινλανδός” είχε με τη σειρά του δώσει μια αντίστοιχη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το 1995, όταν έπεσε σε κώμα μετά από ατύχημα στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας.
Δυο μεγάλοι ανταμώνουν σε ραντεβού με το πεπρωμένο.

ysterografa.gr