Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η "επανάσταση" που σχεδιάζει ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook

Marc-Zuckerberg-Facebook-changes
Twitter@EmOikonomidis
Η φυσική ροή των πραγμάτων προδικάζει ότι το πλέον μαζικό, αλλά και την ίδια στιγμή “φλύαρο” από τα κοινωνικά δίκτυα γύρω από τα οποία οικοδομήθηκε η ψηφιακή επανάσταση που ανέτρεψε τη ρουτίνα της πραγματικότητας, λειτουργώντας ως… ωδή στην ατομική παρεμβατικότητα και μάλιστα σε καίριο χρόνο, έχει ελάχιστα χρόνια ζωής.
Οι τελευταίες έρευνες και εκτιμήσεις προδικάζουν ότι το Facebook δεν θα συνεχίσει να μετέχει της κοινής αγωνίας για τα διαδραματιζόμενα γύρω μας, καθώς φθίνει υπερβολικά κάθε χρόνο, χωρίς να έχει καταφέρει να ανανεωθεί στον βαθμό που θα του επέτρεπε να ανταγωνιστεί τον καλπασμό του Twitter, σε επίπεδο παρέμβασης και χρησιμότητας.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βέβαια δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Έστω κι αν κατανοεί και ο ίδιος ότι τα περιθώρια ουσιαστικών ελιγμών είναι ελάχιστα, το μυαλό που γέννησε το Facebook αποκάλυψε ήδη μια “μικρή επανάστασης”, που προσδοκά ότι θα… ενηλικιωθεί γρήγορα, θα κερδίσει τους χρήστες του δημοφιλούς social media και θα του επιτρέψει να κερδίσει χρόνο.
Όπως αποκάλυψε λοιπόν το αφεντικό του Facebook στο πλαίσιο συνέντευξής στο πρακτορείο “Bloomberg”, αποφάσισε να αναιρέσει τη δέσμευση που έχει επιβάλλει, να μην μπορεί κάποιος να ανοίγει λογαριασμό παρά μόνο με διακριτά στοιχεία ταυτότητας.
Πλέον, το Facebook όπως το σκέφτεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα επιτρέπει σε ανθρώπους να το χρησιμοποιούν, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς να απαιτεί το πραγματικό όνομά τους. “Πολλά πράγματα που είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποιος υπό το καθεστώς της επωνυμίας, ενδεχομένως τον δυσκολεύουν. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να χαλαρώσουμε λιγάκι”, σχολίασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο “Bloomberg”.
Αναμένοντας, λοιπόν…

ysterografa.gr