Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Γεννητούρ​ια" για την "Αυτοδιοικ​ητική Προοπτική"

aft.proopt.1
Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός θεσμός της πολιτείας μας, και την ίδια στιγμή ο φυσικός χώρος σύνθεσης απόψεων και ιδεών, πέρα και πάνω από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Πέρα και μακριά από πρόσωπα και ατομικές διαδρομές.
Ειδικά στη σημερινή εποχή βαθιάς κρίσης και αποπροσανατολισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρεται ως ανάχωμα στην εθνική μελαγχολία που βιώνει η χώρα, διαμορφώνοντας πεδίο συνεννόησης, συνεργασιών, πρόσθεσης και πολλαπλασιασμού δυνάμεων, που αποτελούν τις μαθητικές πράξεις της προόδου.
Στην κατεύθυνση της ζύμωσης ιδέων και προτεραιοτήτων, και της ανάδειξης μιας καινούριας ατζέντας για την Αυτοδιοίκηση, από την οποία και θα μπορούσε να ξεκινήσει επί της ουσίας η εθνική επανεκκίνηση, όσο… καθυστερεί σε κεντρικό επίπεδο, φαίνεται να κινείται η ανεξάρτητη κίνηση της Αυτοδιοικητικής Προοπτικής, τα… γεννητούρια της οποίας παρουσιάζονται τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 18.00, στο ξενοδοχείο “New Hotel”.
Όπως περιγράφεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για μια δημιουργική και πολυσυλλεκτική συμμαχία προσώπων από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, τεχνοκρατών καθώς και ενεργών πολιτών από όλη τη χώρα, που στόχο έχει να καταθέσει, μέσα από γόνιμο διάλογο, μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η “Αυτοδιοικητική Προοπτική” εκτιμά ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το ιδανικό πλαίσιο για την επίλυση των πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να δοθούν λύσεις και σε ευρύτερα πολιτικά ζητήματα.
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:
Λαδιάς Χρίστος, Πανεπιστημιακός στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης
Γαλανός Γιώργος, Λέκτορας(υτ) Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
Καρέλλας Παναγής, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Αγοραστός Κώστας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Κοτρωνιάς Γιώργος, Δήμαρχος Λαμιέων
To site της Αυτοδιοικητικής Προοπτικής είναι το:
http://www.aftodioikitiki-prooptiki.gr/

ysterografa.gr