Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Βενιζέλος: Ορισμένοι λειτουργούν παρασιτικά σε βάρος του ΠΑΣΟΚ

beni2000
Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Σβόμποντα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι κάποιοι «λειτουργούν παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα».
Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Σβόμποντα είπε πως «χθες βράδυ ο Σβόμποντα μου ξεκαθάρισε ότι δε μπορεί να υπάρξει πολλαπλότητα και να είναι όλοι με όλους», ενώ τόνισε με νόημα στέλνοντας μήνυμα στους «58» :«Δε μπορεί να υπάρξει δεύτερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ», είπε και συνέχισε: «η συζήτηση είναι αστεία και προσβλητική, αν σκεφτόμασταν όλοι το κόμμα και το πρόσωπό μας, η χώρα θα είχε πάει κατά διαόλου. Είναι αντιαισθητικό, άδικο και ανήθικο να κάνουν κάποιοι τον συμπαθή και τον καλό στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Ήθος είναι να ορθώνει ανάστημα και να προπηλακίζεται για την προσπάθειά του να σώσει τη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο θέμα των ευρωεκλογών και στην πρόταση για κοινή κάθοδο με την ΔΗΜΑΡ: «Έχουμε γίνει κουραστικοί να προτείνουμε κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, στη ΔΗΜΑΡ και σε όλες τις υπόλοιπες κινήσεις, πρόσωπα και κόμματα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στη συνέχεια κατηγόρησε τη Δημοκρατική Αριστερά πως «από τη στιγμή που αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση στην αντιπολίτευση».
Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Βενιζέλος είπε πως οι πολιτικοί όροι του δανείου είναι πάρα πολύ σκληροί,  πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα ορόσημα σε σχέση με την εκταμίευση των δόσεων και υπενθύμισε πως η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους είναι απόφαση και δέσμευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup.
Επίσης θύμισε πως στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπεται ρήτρα πρωτογενούς πλεονάσματος για τη βιωσιμότητα του χρέους και ανέφερε ότι πλέον η ελληνική κυβέρνηση περιμένει να έρθει η Eurostat προκειμένου να επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα.
Για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού τόνισε πως είναι παράλογο να εκφράζεται ανησυχία γι’ αυτό το συμβάν και ότι “κανείς στο εξωτερικό δεν λέει τίποτα πιο έντονο από αυτό που λέμε εμείς εδώ”.
Είπε ότι χρειάζεται να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για κάποιες περιπτώσεις και χαρακτήρισε “κακή εφαρμογή” ενός νόμου που έχει ανάγκη συμπλήρωσης, την άδεια που δόθηκε στον Ξηρό.
Σε ό,τι αφορά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι η Ελληνική Προεδρία θα βασιστεί στους εξής άξονες:
- Ανάδειξη της αξιοπιστίας της Ελληνικής Προεδρίας, για την προώθηση θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από τα εθνικά θέματα
- Υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και τους εταίρους με επίκεντρο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
- Προώθηση μεγάλων εθνικών θεμάτων όπως τα Σκόπια, το κυπριακό, τις θαλάσσιες ζώνες
- Αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, από την ασφάλεια μέχρι την προοπτική που έχει η ελληνική οικονομία.
Για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, όπου στοίχισε τη ζωή σε 12 γυναικόπαιδα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το απόγευμα θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό στην προγραμματισμένη συνάντησή τους θέματα μετανάστευσης.
Ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν αυτό, ανάερε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβαίνουν στην Μεσόγειο ανθρωπιστικού τύπου τραγωδίες και τόνισε ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η προστασία των συνόρων με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σε ότι αφορά την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, ο κ. Βενιζέλος είπε πως έχει κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητας για να υπάρξει η βεβαιότητα ότι δεν θα κινδυνεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον.
Σημείωσε πως υπάρχει η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να απορριφθούν υλικά στην Μεσόγειο και κατέληξε: “Θα προτιμούσαμε το αμερικανικό σκάφος να πραγματοποιήσει τη διαδικασία αυτή εκτός ορίων μεσογείου”
Ο κ. Βενιζέλος επίσης προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ysterografa.gr