Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κωνσταντιν​όπουλος: Δεν πρόκειται να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ

odysseas2


«Πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω μέχρι τελευταία μέρα, ότι η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, κινήσεις, πολίτες, προσωπικότητες που πιστεύουν σ’ αυτό το όραμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που πιστεύουν ότι μπορεί η παράταξη να παίξει πρωταγωνιστικό και ρυθμιστικό ρόλο για τη χώρα και όχι για τα κόμματα, μπορούν να ενωθούν και να πάνε μαζί στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι αυτό μας ζητάει όλος ο κόσμος», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι, προς Θεού! Εγώ πιστεύω ότι κανείς από μας… (σ.σ.: δεν θέλει εκλογές). Είμαστε ξεκάθαροι, εμείς πιστεύουμε στην πολιτική σταθερότητα, την θέλουμε, την πιστεύουμε, αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν με πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος […] Από εκεί και πέρα, πάντα τον τελευταίο λόγο, όπως ξέρετε, τον έχουν οι πολίτες».
Προσέθεσε πως «κι εμείς θα αγωνιστούμε για τη δική μας παράταξη και θα μιλήσουμε στον κόσμο για αυτά που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια και τις προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και πέρα για τη δική μας παράταξη. Και πιστεύουμε ότι θα τους πείσουμε και θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για την παράταξη […] Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα ψηφίσουν».
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Ούτε το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί ούτε τίποτε άλλο. Εγώ λέω κάτι πολύ απλό: ο τόπος αυτός της παράταξης, αυτός ο χώρος είναι για να ενώσει τις αγωνίες μας, τις ελπίδες μας για το μέλλον της χώρας. Αν είναι να βρούμε έναν τόπο πάλι, για να μας χωρίσουν οι προσωπικές στρατηγικές, εγώ δεν πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος τόπος αυτός. Άρα αυτό που ζητεί ο κόσμος, αυτό το κοινωνικό κέντρο που κράτησε όρθια τη χώρα και δηλώνει σήμερα στις δημοσκοπήσεις αναποφάσιστο, περιμένει από μας να κάνουμε το επόμενο βήμα. Νομίζω το έχει πει 10.000 φορές ο κ. Βενιζέλος (σ.σ. ότι δεν υπάρχει θέμα διάλυσης). Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα με προσοχή, με σεβασμό, με ειλικρίνεια από όλους μας».
 
ysterografa.gr