Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Χρήστος Δημητρόπουλος: «Η Κορινθία έχει τους ανθρώπους για να πρωταγωνιστήσει»



Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά. Πληρώσαμε και πέρσι τα σφάλματα των προηγούμενων ετών. Δοκιμαστήκαμε όλοι αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα. Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι.

Όλο και περισσότεροι πόνταραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι θα γίνουμε «παράδειγμα προς αποφυγήν» για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης και ότι τελικά θα μείνουμε απομονωμένοι από παντού.
Οι «Κασσάνδρες» όμως διαψεύστηκαν. Δεν αφήσαμε τη Χώρα να γλιστρήσει στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα.

Βιώσαμε ανά περιόδους έκτακτες καταστάσεις. Απαιτήθηκαν έκτακτες λύσεις. Πλέον απαιτείται γρηγοράδα, απαιτείται αλλαγή ψυχολογίας, αλλαγή κλίματος, συνέπεια λόγων-πράξεων και αποτελεσματικότητα.

Να  μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη.

Χτίζουμε καθημερινά σε στέρεες βάσεις, όχι σε παχιά λόγια, όχι σε διχαστικό λαϊκισμό. Ανοίγουμε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

Τους προηγούμενους μήνες η κοινωνία βρέθηκε στα όρια της, άντεξε σθεναρά και στάθηκε γερά στα πόδια της.

Ξέρω πολύ καλά τι περνάει κάθε οικογένεια. Γνωρίζω τις αδικίες και τις δυσκολίες της καθημερινότητας «από πρώτο χέρι».

Κατανοώ και την οργή και την αγανάκτηση. Και κατανοώ το γεγονός ότι ο κόσμος έχει, ταυτόχρονα, βαρεθεί να ακούει ψέματα, υποσχέσεις, κούφια λόγια, τα οποία επαναλαμβάνονται από νεόκοπους και μαθητευόμενους μάγους. Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο. 

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, η οποία θα υπερασπίζεται τους πιο αδύναμους. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και αυτή είναι η προσωπική μου αγωνία στα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας σ' όλα όσα δεσμευτήκαμε ως παράταξη. 

Μέσα από την σύνθεση οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναγεννητικό ξεκίνημα που θα φέρει ελπίδα και προοπτική.

Οφείλουμε το νέο έτος να αναδείξουμε τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας, τις δημιουργικές δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας που φέρνουν εισόδημα και δουλειές στον τόπο μας. 

Οφείλουμε να εγγυηθούμε στις νέες γενιές το δικαίωμα να ζήσουν σε μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις και σε μια κοινωνία ανάπτυξης, δικαιοσύνης, διαφάνειας και αλληλεγγύης.

Στη νέα εποχή για την Πατρίδα μας, η Κορινθία έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και κυρίως τους ανθρώπους για να πρωταγωνιστήσει. Το μπορεί, το δικαιούται και το αξίζει. Στα χέρια μας άλλωστε κρατάμε τη μοίρα του τόπου μας.

Δηλώνω και είμαι Παρών στις εξελίξεις τόσο για το νέο έτος όσο και για τα επόμενα χρόνια, στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Περιφέρειας και του Νομού μας, με κύριο στόχο την ανάπτυξή και την πρόοδό του τόπου μας.

Εύχομαι Καλή και Δημιουργική Χρονιά , Ενότητα, Υγεία, Δύναμη και Προκοπή. Το 2014,  που ξεκινά με την Ελληνική προεδρία της ΕΕ, να δώσουμε ξανά Δύναμη στην Ελπίδα.

ΥΣ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας (αστυνομικούς, πυροσβέστες, οδηγούς λεωφορείων, γιατρούς, νοσηλευτές, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους),  που εργάζονταν όλες αυτές τις γιορτινές μέρες, από τη μια άκρη της Κορινθίας έως την άλλη,  μακριά από τις οικογένειές τους, για το καλό όλων μας.

Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος 
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας