Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Συγκρίνουν στο Twitter τον Τσίπρα με τον… Ραούλ Κάστρο

Alexis-Tsipras-Oli-Rehn
Twitter@EmOikonomidis
Η επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνενσμπουργκ της Νότιας Αφρικής επισκιάστηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από το φωτογραφικό… πανηγύρι στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε τρυφερά στιγμιότυπα με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Θόρινγκ-Σμιτ, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει την οργή της Μισέλ Ομπάμα, έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με την… πέτρα του σκανδάλου και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρέτησε μια σειρά από ξένους ηγέτες, και φυσικά είχε την ιστορική χειραψία με τον σημερινό ηγέτη της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, αδελφό του Φιντέλ Κάστρο, που προκάλεσε θόρυβο συζητήσεων για το κατά πόσο η Ουάσινγκτον αλλάζει στάση απέναντι στην Αβάνα.
Εκείνη την ιστορική χειραψία λοιπόν επικαλείται μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter o δημοσιογράφος του πρακτορείου “Reuters”, και επικεφαλής ανταποκριτής για τις ευρωπαϊκές αγορές Τζέιμι ΜακΓκίβερ, για να προχωρήσει σε συγκρίσεις με μια αντίστοιχη χειραψία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Όλι Ρεν, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
“Τι εβδομάδα. Αν ο Ομπάμα και ο Κάστρο μπορούν να δώσουν τα χέρια, γιατί να μην το κάνουν και ο Τσίπρας με τον Ρεν;”, αναρωτήθηκε ο Τζέιμι ΜακΓκίβερ, για τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, που περιγράφεται ως “δύσκολη” από τα ΜΜΕ της Γηραιάς Ηπείρου, λόγω του ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία, στον απόηχο του Μνημονίου.

ysterografa.gr