Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννα: Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας...

Gianna-Aggelopoulou
Twitter@EmOikonomidis
Η “σκιά” του ονοματεπώνυμού της εξακολουθεί να διατηρεί την εσωτερική δύναμη που… σηκώνει από τον καναπέ ακόμη και όσους αδιαφορούν σήμερα για τα κοινά. Ή μάλλον, κρύβουν την οργή τους για όσα συμβαίνουν, επιλέγοντας συνειδητά να μην συμμετέχουν στη δρώσα εθνική διαδικασία.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε χθες στην Ελληνογερμανική Σχολή Πειραιά για να παρουσιάσει το βιβλίο της “My Greek drama”, το οποίο έχει ως επίκεντρο την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, γύρω από εκείνη την ιστορική στιγμή ωστόσο αναπλάθεται ένα ψηφιδωτό των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων 20 ετών. Και φυσικά των πρωταγωνιστών τους.
Η “Κυρία 2004″ έχει με συνέπεια… δαιμονοποιηθεί, αναφορικά με τις προσωπικές φιλοδοξίες της, που στο παρελθόν προσδιορίστηκαν ως ακόμη και επιθυμία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα διεμβόλιζε την Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά.
Σήμερα, ο… ψίθυρος για τις φιλοδοξίες της διατηρείται, καθώς η εποχή της κρίσης προσφέρεται για μελλοντικούς σχεδιασμούς, η ίδια ωστόσο επιλέγει να εστιάσει στα διδάγματα του χθες, στην προσπάθεια να προβλέψει την επόμενη μέρα.
Χθες για παράδειγμα, έδειξε να ανησυχεί ότι… τα χειρότερα έρχονται για την Ελλάδα, στην περίπτωση κατά την οποία η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία δεν διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος, και δεν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε συλλογικά και άμεσα την “εθική ήττα” την οποία βιώνουμε.
“Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Αν δεν ξεπεράσουμε αυτό το συναίσθημα ήττας, δεν θα υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για όσα θα ακολουθήσουν. Δυστυχώς, απουσιάζει η πολιτική ηγεσία που θα προτείνει λύσεις, θα παραθέσει εναλλακτικά σενάρια, θα συστρατευτεί με την κοινωνία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Η άλλοτε επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004, προχώρησε σε μια ακόμη, μάλλον μελαγχολική διαπίστωση για την εικόνα της σημερινής Ελλάδας. “Σήμερα, οι άνθρωποι συμβιβάζονται με την αποτυχία”, σημείωσε με νόημα.
Για να επιχειρήσει μια ευθεία αντιπαραβολή με την εποχή του 2004. Τότε που “νικήσαμε με συλλογική συστράτευση”, όπως διαπιστώνει η ίδια. Επιστροφή στο παρελθόν, για ένα άλμα προς το μέλλον, δηλαδή…

ysterografa.gr