Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτη επιχορήγηση από το υπ. Εσωτερικών στον δήμο Άργους

mixelakisvouli
Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε ότι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθούν κονδύλια στον δήμο, για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Άργους- Μυκηνών.
Άμεσα θα υπάρξει, όπου απαιτείται, παρέμβαση από την περιφέρεια Πελοποννήσου, για αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, ενώ έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές.
Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, ξεκινά η καταγραφή και αύριο θα βρίσκεται στην περιοχή ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος θα συντονίσει το έργο της καταγραφής και θα δώσει οδηγίες.
Σημειώνεται ότι έχουν καταστραφεί τρία βασικά γεφύρια, δύο στα ορεινά της επαρχίας, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στα χωριά Καπαρέλι και Γυμνό, που εξυπηρετούνται μέσω δευτερευόντων δρόμων, ενώ το τρίτο γεφύρι βρίσκεται πίσω από το κάστρο της πόλης, στον δρόμο από την περιοχή Μαχαιρά προς Χούνι.
Εξάλλου, ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 200 σπίτια, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης στους πλημμυροπαθείς.
Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Άργους- Τρίπολης.

ystergrafa.gr