Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αστέρας - Σπαθοβούνι 3 - 0

Image Hosted by ImageShack.us
Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του, ο Αστέρας πήρε άλλους τρεις πόντους, αφού στο «Κώστας Βυζάς» νίκησε τον ΑΟ Σπαθοβουνίου με 3 – 0. Ο Αστέρας δυσκολεύτηκε να επικρατήσει, αφού μέχρι το τρίτο του τέρμα που επιτεύχθηκε στο 70’, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και δημιούργησε αρκετές τελικές φάσεις, αλλά ήταν πολύ άστοχος.
Ο ικανότατος τερματοφύλακας του Αστέρα Λιβανός δεν έκανε τη μεγάλη απόκρουση, αλλά γενικά ο ΑΟ Σπαθοβουνίου ήλεγχε σε μεγάλο μέρος του αγώνα το ρυθμό και ανάγκασε την άμυνα του Αστέρα να αποδείξει για άλλη μια φορά το πόσο καλά λειτουργεί τη φετινή περίοδο. Ενδεχόμενα, οι παίκτες του Αστέρα να φάνηκαν κατώτεροι των προηγούμενων εμφανίσεών τους, αν τους χρεώσουμε και τη μεσοβδομαδιάτικη εμφάνισή τους στο Κύπελλο κόντρα στον Πέλοπα Κιάτου. Ο Μακρυγιάννης, όμως, με τη μεγάλη κλάση του “ετελείωσε” τον αγώνα με τα δύο του τέρματα και την ασίστ του στο πρώτο τέρμα.
 Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, αφού στο 9’  ο Μακρυγιάννης, σε κτύπημα πλάγιου φάουλ, έστειλε “συστημένη” τη μπάλα στο κεφάλι του Γιαννόπουλου που εκτέλεσε από πολύ κοντά τον νεαρό τερματοφύλακα Καραμήτο του Σπαθοβουνίου για το 1 – 0. Το τέρμα αυτό ανάγκασε τους παίκτες του Σπαθοβουνίου να βγουν γρήγορα στην επίθεση και έτσι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα. Οι κεντρώοι παίκτες του Αστέρα δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό - φάνηκε η κούρασή τους  – κι έτσι η αμυντική τετράδα του Αστέρα έπιασε δουλειά. Η εξαιρετική της απόδοση ανάγκασε τους παίκτες του Σπαθοβουνίου να καταφύγουν σε σουτ έξω από την περιοχή, μιας και δύσκολα ελευθερώνονταν από τα μαρκαρίσματα του Μαστρογιαννόπουλου, του Μετεβελή και του Πολύζου. Όμως ο Βάθης, ο Καραβάς και ο Μούτσος που τα επεχείρησαν από τις περισσότερο ευνοϊκές θέσεις, αστόχησαν απελπιστικά. Από την άλλη πλευρά το πολύ καλό παιχνίδι του γρήγορου Καραγιαννίδη στην κορυφή της επίθεσης, ταλαιπωρούσε την άμυνα του Σπαθοβουνίου. Στο 31’ ο Μακρυγιάννης ελίχθηκε παράλληλα με τη γραμμή της περιοχής και δύο μέτρα μέσα από αυτήν έπιασε ένα χαμηλό σουτ που μάλλον αιφνιδίασε τον Καραμήτο και πέτυχε το 2 – 0. Ο Αστέρας συνέχιζε να παίζει, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, από τη μέση και μπροστά νευρικά, ενώ αμυντικά δεν κινδύνευε ιδιαίτερα.
Το β’ μέρος είχε με την ίδια εικόνα στο ξεκίνημά του και στο 58’ ο Παν. Γεώργαρης  του Σπαθοβουνίου είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία για την ομάδα του, αφού στο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ που επεχείρησε, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Μακρυγιάννης από τ’ αριστερά έβγαλε μπαλιά λουκούμι, παράλληλα με την εστία του Σπαθοβουνίου, αλλά ο Καραγιαννίδης και κυρίως ο Κουτρούλης δεν ήταν στις κατάλληλες θέσεις για να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Στο 70’ ο  Μαστρογιαννόπουλος σε μια επέλασή του από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο ερχόμενος Μακρυγιάννης, με γυριστό βολέ, πέτυχε το 3 – 0. Η είσοδος στον αγώνα του αποθεραπευθέντος Αναγνωστόπουλου ηρέμησε πάρα πολύ το παιχνίδι του Αστέρα και οι προσθήκες των νεαρών Τάφα και Καλυτέρη, στις θέσεις των δύο κεντρικών αμυντικών Πολύζου και Γιαννόπουλου (για λόγους προφύλαξης από ενδεχόμενες δεύτερες κάρτες), οι οποίοι με τη φρεσκάδα τους έδωσαν αέρα στην επίθεση του Αστέρα, δημιούργησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο απανωτές ευκαιρίες για τον Αστέρα. Ο Τάφα αστόχησε από εξαιρετική θέση λίγο πλάγια δεξιά και ο Γκόλγκαρης είχε δύο πολύ καλά σουτ λίγο πάνω από το δοκάρι του Καραμήτου. Έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας αφήνοντας γλυκιά γεύση για τους φίλους του Αστέρα.
 Ο διαιτητής κ. Πάγκας  με τους βοηθούς του κ.κ. Σπηλιώτη και Τάγκαλη είχαν μια πολύ καλή διαιτησία. Λίγες γκρίνιες από πλευράς Σπαθοβουνίου ήταν στα επιτρεπτά όρια.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος (77’ Τάφα), Γιαννόπουλος (85’ Καλυτέρης), Αντωνόπουλος, Γκόλγκαρης, Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Καραγιαννίδης, Λιθοξόου (70’  Αναγνωστόπουλος).