Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ιδού οι "Humans" της Κοζάνης


Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα στην Κοζάνη.
Πρόκειται για τους Humans Κοζάνης, μια ομάδα νέων επιστημών από την πρωτεύουσα της δυτ. Μακεδονίας, οι οποίοι θα επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους και θα τις εφαρμόσουν στην γεωμορφία και πολιτιστική παράδοση της πόλης τους με σκοπό την βελτίωση συνθηκών ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα την λειτουργικότητα που απαιτείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.



Στο Πινάκιο μιλάει η πρόεδρος του παραρτήματος  των Humans Κοζάνης Κική Διάφα, η οποία επισημαίνει: «Με γνώμονα την αγάπη για την πόλη μας και με όπλα μας τις γνώσεις μας αλλά και την διάθεση μας, θα ενεργήσουμε για μια πόλη ακόμη πιο λειτουργική, ακόμη πιο ανθρώπινη. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε ένα gala Χριστουγεννιάτικο».
Η άποψη του Πινακίου
Τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνουν όχι μόνο αποδεκτές αλλά να έχουν και την στήριξη μας καθώς για τις καταστάσεις που ζούμε η μόνη διέξοδος της χώρας είναι τα νιάτα της. 
Η δήλωση της Κικής και τα αποκαλυπτήρια των Humans έγιναν την ίδια χρονική περίοδο όπου η Eurostat έφερνε στο φως της δημοσιότητας για την  μείωσης του ελληνικού πληθυσμού την ίδια ώρα που σε όλη την άλλη Ευρώπη αυξήθηκε 2,2%.
Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60,5 χιλιάδες το 2012 και την 1η Ιανουαρίου 2013 έφτασε τους 11,161 εκατομμύρια κατοίκους. 
Το 2012 στη χώρα μας καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 κάτοικοί της.

Γι' αυτό λοιπόν οι Humans που απαρτίζονται από νέους επιστήμονες πρέπει να υποστηριχτούν και να τους δώσουμε πεδίο δράσεως για τα όνειρα τους, τις σκέψεις τους και τις ενέργειες τους.
pinakio.blogspot.gr