Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σαράντα συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από προχθές (21.11.2013) το βράδυ, έως σήμερα (23.11.2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια εβδομήντα τέσσερα (374) άτομα, εκ των οποίων διακόσια σαράντα επτά (247) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι επτά (127) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια σαράντα (340) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, από τα οποία εξήντα πέντε (65) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα (40) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης, βάρους -77,5- γραμμαρίων, -19- ναρκωτικά δισκία, κυνηγετικό όπλο κ.α. (Σχετικό το από 23-11-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ένας  ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -432.176,08- ευρώ.
Τρεις ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε  αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Δεκατέσσερις  ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Πέντε  αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας  ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις  αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκαεννέα (19) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, μία (1) παράβαση για πλανόδιο εμπόριο και μία (1) παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ εκτός των ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα κάνναβης, βάρους -17- γραμμαρίων.
Επιτραπέζια ρουλέτα.
Τραπέζι για την διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού « TEXAS HOLDEM ».
Τραπέζι για την διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού « BLACKJACK ».
Χίλιες οκτακόσιες ενενήντα δύο (1.892) μάρκες διαφόρων χρωμάτων. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.