Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς πηγαίνει να δει τη Μέρκελ

D
Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς την άλλη Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία, ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.
Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι αφορμή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο αποτελεί η συμμετοχή και ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

Ο Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με την Καγκελάριο την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για να παρθούν άλλα οριζόντια μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε αντίκτυπο στην πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα μπορέσει να δει και ποιες είναι οι προθέσεις της Μέρκελ για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Στο μεταξύ, την προηγουμένη, (Πέμπτη 21 Νοεμβρίου) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίντζκερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

ysterografa.gr