Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η... μεγάλη ώρα της Εθνικής! Ελλάδα - Ρουμανία (21.45)

Η... μεγάλη ώρα της Εθνικής! Ελλάδα - Ρουμανία (21.45)
Η Εθνική Eλλάδος οραματίζεται την 3η συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ και για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας. Σήμερα στις 21.45 ( MEGA / OTE TV) στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.
Το 2009 η Εθνική είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, αφού χρειάστηκε τα μπαράζ για να περάσει στο Μουντιάλ. Τότε τα είχε καταφέρει με το... χρυσό γκολ του Σαλπιγγίδη στην Ουκρανία και είχε αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα κόντρα στην Ρουμανία. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων είναι κομβικό και οι παίκτες του Σάντος θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν και αν μπορέσουν να σκοράρουν για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση στο Mundial της Βραζιλίας και θεωρεί υποχρεώση της «γαλανόλευκης» να υπερκεράσει το εμπόδιο των Ρουμάνων και να δώσει χαρά στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIFA δεν έκρυψε πως αισθάνεται Ελληνας, αναφέρθηκε στην «ταυτότητα» της Εθνικής ενώ μίλησε και για την κρίση που βιώνει η χώρα.

Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τους: Καρνέζη, Χολέμπας, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κατσουράνη, Τζιόλη, Μανιάτη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Μήτρογλου. Θέση διεκδικεί ο Καραγκούνης

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Ρουμάνοι ο «εκλέκτορας» της Εθνικής ανακοίνωσε την ενδεκάδα του ματς, στην οποία υπάρχει η έκπληξη στο δεξί φτερό πίσω από τον Μάρικα που θα συνιστά τη μοναδική επιθετική αιχμή της αντιπάλου της Εθνικής μας, αλλά και στη θέση του τερματοφύλακα.
Βάσει, λοιπόν, των όσων αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους οι Ρουμάνοι, ο Πιτούρκα θα εμπιστευθεί τον Λόμποντ και όχι τον Ταταρουσάνου κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα παίξουν οι Μάτελ, Γκόιαν, Γκάρντος και Ρατ.
Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα είναι οι Λάζαρ και Μπουρτσεάνου, ενώ στην τριάδα πίσω από τον Μάρικα θα παίξει οι Νικολίτα (δεξιά), Στάνκου και Τανάσε (αριστερά), όπερ σημαίνει ότι θα μείνει εκτός τόσο ο δημιουργικός χαφ, Τόρχε όσο και ο εξαιρετικά φορμαρισμένος άσος της Στουτγκάρδης, Αλεξάντρου Μαξίμ.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον OTE TV.