Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας:Παίζουμε καθυστέρηση ενώ χάνουμε 5-0

Μετά τον τραγέλαφο των "κόκκινων γραμμών", η κυβέρνηση φαίνεται τώρα να στέλνει τη "διαπραγμάτευση" με την τρόικα στις ελληνικές καλένδες, όχι γιατί ελπίζει ότι θα πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά για να μεταθέσει το πολιτικό κόστος των αποφάσεων που τελικά θα ληφθούν. Σπρώχνει στο μέλλον ακόμα και τις ελάχιστες απομακρύνσεις προσωπικού που κάνει στο δημόσιο. Η επάνοδος της οικονομικής αβεβαιότητας και η μείωση της ρευστότητας της οικονομίας εις βάρος του ιδιωτικού τομέα (τα κενά θα καλυφθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων), που συνεπάγεται η τακτική των καθυστερήσεων είναι καταστροφική. Παίζουμε καθυστέρηση ενώ χάνουμε 5-0.
Συνέπεια της πολιτικής αυτής θα είναι –όπως συνέβη και ως τώρα- να απολυθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και να κλείσουν μερικές χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις. Θα αυξηθούν έτσι οι 1,4 εκ. ανέργοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους από τον ιδιωτικό τομέα και οι 370.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που βρίσκονται σε απόγνωση και καταδιώκονται αμείλικτα, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να βγάζει υπαλλήλους των "ευγενών" συντεχνιών από τα 50 και να προγραμματίζει 8 χιλιάδες νέες προσλήψεις στο δημόσιο το 2014. Και οι "αγενείς", που δεν περιμένουν τίποτε από το κράτος και αγωνίζονται και παράγουν πραγματικό πλούτο; Αυτοί ας κλείσουν κι ας απολυθούν! Κι όλα αυτά γιατί αντί για πολιτική λιγότερων φόρων και μικρότερου κράτους –που προτείνει η Δράση- η κυβέρνηση επιμένει να υπηρετεί τους κομματικούς στρατούς.