Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Το Ναύπλιο υποψήφιο για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

nafplio
Την υποψηφιότητά του Ναυπλίου για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, αποφάσισε κατά την αποψινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου.
Το Ναύπλιο για δεύτερη φορά θα διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και ο δήμαρχος της πόλης, τόνισε πως, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, όπως, το ιστορικό υπόβαθρο, το προϊστορικό και βυζαντινό παρελθόν της, την αρχιτεκτονική του Ναυπλίου , την υποδομή σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπως το Βουλευτικό, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και εν κατακλείδι ολόκληρη την παλιά πόλη. Τον νεώτερο θεσμό διεθνούς εμβέλειας, το Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Παράλληλα ο Δημήτρης Κωστούρος σημείωσε ότι, υπέρ της υποψηφιότητας του Ναυπλίου συνηγορεί, ο ρόλος που διαδραμάτισε το Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας.
Ίσως σήμερα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος θα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να υποστηριχθεί η ανάδειξη της δικής μας υποψηφιότητας από την Ευρώπη και μετά την Αθήνα της Μελίνας να τιμηθεί το Ναύπλιο του Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο κ. Κωστούρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διαφορετική άποψη που μπορεί να έχουν κάποιοι πολίτες που καθημερινά αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα και θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να θέσουμε τέτοιους μακροπρόθεσμους στόχους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να θέτεις μεσοπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους για την προβολή και την ανάπτυξη του Δήμου μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει στην πόλη μας, από όλες τις απόψεις. Σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά από την άλλη, αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και αν παραμείνουμε στάσιμοι δεν πρόκειται να ωφελήσουμε ούτε τον Δήμο μας αλλά ούτε και εμάς».
Τέλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους ‘Αργους και Επιδαύρου, να ενισχύσουν και να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Αργολικής πρωτεύουσας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.