Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Διοικ. Εφετείο Αθηνών: Stop στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, δημ. αστυνομικών

Φρένο στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που, σύμφωνα με το δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση αντανακλά και σε αυτή των δημοτικών αστυνομικών, βάζει με απόφασή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση επί σχετικής αίτησης καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ο δικηγόρος Α. Παπακωνσταντίνου που χειρίστηκε την υπόθεση τονίζει ότι:
«Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών».
Και παρακάτω: «Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι (δεκάδες) εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική κυρίως όσον αφορά τις αντίστοιχες αιτήσεις που έχουμε ασκήσει εκ μέρους των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίες πρόκειται να κριθούν επίσης από τα Διοικητικά Εφετεία».
Δεν είναι η πρώτη απόφαση που λαμβάνεται από τη Δικαιοσύνη σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Πρόσφατα  το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί, ενώ διάφορα Πολιτικά Πρωτοδικεία της χώρας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) έχουν κρίνει το μέτρο της διαθεσιμότητας αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη. Να σημειωθεί ότι την ίδια κρίση έχουν εκφράσει, μεταξύ των άλλων, τα Πρωτοδικεία Χίου, Ξάνθης και Μεσολογγίου.
Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από τη Δικαιοσύνη και για τους σχολικούς φύλακες.

aftodioikisi.gr