Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Επιχείρηση – Επιστρέψτε»! Ποιοι πολιτικοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανακαλούνται στα… όπλα!

ekloges201

Κίνηση πολλών μεγατόνων, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση- Επιστρέψτε σπίτι σας», βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «S&B»’ σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την ενδυνάμωση της κυβέρνησης σε νευραλγικά πόστα, στα οποία πλέον απαιτείται πολιτική και όχι τεχνοκρατική διαχείριση!

Ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο καταστρώθηκε περί τα τέλη του 2012, με αρχές του 2013, τίθεται τώρα σε πλήρη εφαρμογή, από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι θέλουν πάση θυσία και να εκμεταλλευτούν τη θετική για αυτούς συγκυρία, μετά τη σύλληψη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να στελεχώσουν την κυβέρνησή τους, με δοκιμασμένα πολιτικά στελέχη, τα οποία σήμερα βρίσκονται – ηθελημένα ή όχι ή λόγω προσωπικών συγκυριών – παροπλισμένα και μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, που απαιτούν πολιτική και όχι τεχνοκρατική διαχείριση.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, το πρώτο όνομα που αναφέρεται, είναι αυτό του Γιώργου Σουφλιά, καθώς ο πολύπειρος Λαρισαίος πολιτικός έχει αναρρώσει πλήρως, από την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Κρίνεται μάλιστα, τόσο από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, όσο και από αυτό του κ. Βενιζέλου, ότι είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που μπορεί να αναλάβει την πολιτική διαχείριση των όποιων οικονομικών αποφάσεων πρέπει να ληφθούν, καθώς το σημερινό οικονομικό επιτελείο, δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία σε πολιτικό ή μη μόνον σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Άλλωστε, το κεντρογενές στίγμα, που πάντοτε εξέπεμπε ο κ. Σουφλιάς, του προσδίδει ευρύτερο κύρος, πολύ πέραν των κομματικών συνόρων της Ν.Δ.
Κάλεσμα «επιστροφής στο σπίτι», έχουν όμως και άλλα στελέχη της Ν.Δ., όπως ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης – για τον οποίο λέγεται ότι ετοιμάζεται ειδικό και διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, με επιτελικές αρμοδιότητες στα ενεργειακά θέματα, που κατέχουν ήδη μείζονα θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Το ίδιο κάλεσμα, αφορά και στον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος έχει μεν ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για ορισμένες αποφάσεις της, αλλά ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί εποικοδομητικά και για την παράταξή του και για τη χώρα. Υπάρχουν σκέψεις και για 2-3 ακόμα στελέχη της Ν.Δ., αλλά κρίνεται ότι ακόμα είναι νωρίς να «στοχοποιηθούν», καθώς πρέπει να προηγηθούν άλλα γεγονότα.
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, τώρα, συζητώνται «αξιόπιστα πρόσωπα», κυρίως του Σημιτικού περιβάλλοντος, αλλά όχι μόνο, τα περισσότερα των οποίων δεν αντιμετωπίζονται εχθρικά, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς κάποια εξ αυτών έχουν ταχθεί – δημόσια ή ιδιωτικά – υπέρ μίας ευρύτερης συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, αναφέρονται τα ονόματα των Απόστολου Κακλαμάνη, Τάσου Γιαννίτση, Γιώργου Φλωρίδη, Φίλλιπου Σαχινίδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Σημειωτέον ότι το σχέδιο ”Επιστροφή στο σπίτι”, τίθεται σε εφαρμογή τώρα, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι από τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται με ένα ισχυρό πλεονέκτημα στα χέρια της και θέλει να το αξιοποιήσει με ένα μπαράζ ενεργειών, με στόχο τόσο την πραγματική ενδυνάμωσή της σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό, πιστεύοντας ότι έτσι αποδυναμώνονται περαιτέρω τα επιχειρήματα και η πειθώ του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να επιζητά την προσφυγή στις κάλπες.
Το βλέμμα όμως όσων ομνύουν στο προαναφερόμενο σχέδιο, δεν μπορεί να μη φτάνει μακρύτερα, όχι μόνο μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, αλλά μέχρι και τις επόμενες εκλογές – ευρωεκλογές, δημοτικές, γιατί όχι και τις βουλευτικές…
ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ
http://www.sportandbusiness.gr/

arouraios.gr