Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σημεία παρέμβασης Δήμα για την ρευστότητα των φαρμακοποι​ών



Στην παρουσίαση του νέου χρηματοδοτικού προϊόντος “MediΣυν”της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, συμμετείχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Στην παρουσίαση μίλησαν κατά σειρά ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιώργος Δαλαμαρίνης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πέτρος Σανταμούρης και ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Ο Χρίστος Δήμας τόνισε πως το καινούριο χρηματοδοτικό προίον είναι αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών που έγιναν από κοινού με την Συνεταιριστική Τράπεζας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και υπογράμμισε την σημασία και αποτελεσματικότητα και των συναντήσεων που έκανε ο ίδιος μαζί με το Προεδρείο της Τραπέζης στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομικών,τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Το MediΣΥΝ δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει χρηματοδότηση στους φαρμακοποιούς για απαιτήσεις που έχουν έναντι του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας τους σημαντικές ανάσες ρευστότητας για να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα την καθημερινή τους δραστηριότητα με λιγότερο άγχος.
Επίσης ανέφερε πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου πρωτοπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο, στηρίζει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο -σε μία πολύ δύσκολη εποχή- την τοπική επιχειρηματικότητα και δείχνει τον δρόμο και για τις άλλες τράπεζες όσον αφορά την ρευστότητα των φαρμακοποιών.
Τέλος, ο Χρίστος Δήμας ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Δαλαμαρίνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Βαγγέλη Παπαιωάννου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Πέτρο Σανταμούρη, την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κα Αναστασία Μπάρτζη και το Μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Σιαπκαρά με τους οποίους συνεργάστηκαν ώστε να πάρει σάρκα και οστά το συγκεκριμένο προϊον.