Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Οι νεοναζί θανάσιμος κίνδυνος για τη Δημοκρατία

samarasnd2
(photo: Eurokinissi)
Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφές αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εγκληματική ενέργεια δεν ήταν μόνο η επίθεση στο Πέραμα, αλλά και ο εμπρησμός της Marfin». Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν ασχολείται με τη θεωρία των δύο άκρων.

«Αν παρουσιάστηκαν κάποια τέτοια φαινόμενα, όπως της Χρυσής Αυγής είναι επειδή οι παρακαταθήκες Καραμανλή έτειναν να ξεχαστούν», τόνισε αρχικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:
«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και αυτόν της βίας που οδηγεί σε νέα ένταση. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας που υπονομεύουν τη Δημοκρατία», ενώ χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα και τη Δημοκρατία τους νεοναζί.
Σχετικά με τις συλλήψεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «η Δημοκρατία είχε τον τρόπο να θωρακιστεί και πλέον αποδείξαμε πως υπάρχει και πολιτική βούληση. Η Δημοκρατία θα εξαντλήσει τα όριά της αλλά με κάθε νόμιμο τρόπο», υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «αυτό πλέον είναι το στρατηγικό πλαίσιο για την εξάλειψη του νεοναζιστικού φαινομένου».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα έρθουν στο φως όλοι οι αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατευθύνεται προς την εξάλειψη των φαινομένων που προκάλεσαν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, όπως είναι η ανεργία, για την οποία, όπως είπε, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να εξαλειφθεί.
Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης είπε πως «οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και θα παλέψουμε να λύσουμε το θέμα της λαθρομετανάστευσης κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας».
Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ενοχλεί κάποιους, που συνεχίζουν να γκρινιάζουν. Η Δημοκρατία απαιτεί ήρεμο κλίμα. Εγώ κάνω πολιτική, δεν ασχολούμαι με τη θεωρία των δύο άκρων.
Εγκληματική βία δεν ήταν μόνο αυτή στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin», σημείωσε και κατηγορώντας εμμέσως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισε πως «η βία θα πρέπει να καταδικάζεται από όποια πλευρά και αν προέρχεται».
Αναφέρθηκε και στα γεγονότα των Σκουριών τονίζοντας πως σε «καμία δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να λεχθεί πως εκεί ο αγώνας όταν έχει βία, είναι δίκαιος και νόμιμος γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Εύχομαι και καλώ όλα τα κόμματα από κοινού να σταθούμε απέναντι στη βία χωρίς διγλωσσία και υποσημειώσεις».

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.«Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εξέγερση από την πρώτη ημέρα στα σχολεία κατά τη διάρκεια του αγιασμού. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ανακόψει την πορεία της χώρας γιατί έχουμε σκοπό να εξαντλήσουμε την τετραετία».
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας αρχίζει ξεπερνάει την κρίση. «Η Ελλάδα σταθερά βήμα – βήμα ξεπερνάει την κρίση και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Μέχρι πρόσφατα κάποιοι δεν ήξεραν τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα. Τώρα ξέρουν. Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και πλέον αυτό θα φανεί και στο εσωτερικό της χώρας».
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα, όπως και νέοι φόροι, ενώ τόνισε με νόημα αφήνοντας και πάλι αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ πως «όταν αμφισβητείς την επιτυχία της χώρας, οδηγείς στον εξτρεμισμό».