Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ της δολοφονίας του Κένεντι


kennedy
Ο Αμερικανός φωτογράφος Μπιλ Επριτζ, ο οποίος είχε απαθανατίσει τη στιγμή της δολοφονίας του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι για το περιοδικό Life, πέθανε αργά χθες σε ηλικία 75 ετών, ανακοίνωσε η εθνική ένωση φωτορεπόρτερ των ΗΠΑ (ΝΡΡΑ).
Ο φωτορεπόρτερ νοσηλευόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ με σηψαιμία εξαιτίας ενός τραύματος στο χέρι.
Ο Επριτζ είχε τραβήξει τη γνωστή ασπρόμαυρη φωτογραφία που έδειχνε τον Ρόμπερτ Κένεντι να κείτεται στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος, ενώ σκύβει προς αυτόν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου του Λος Άντζελες, όπου ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία, στις 5 Ιουνίου του 1968.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι, αδελφός του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δολοφονήθηκε στο Ντάλας το 1963, διεκδικούσε το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ όταν δολοφονήθηκε το βράδυ της νίκης του στις εσωκομματικές εκλογές της Καλιφόρνιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Επριτζ σε όλη σχεδόν την σταδιοδρομία του εργάστηκε για το περιοδικό Life και αργότερα για το περιοδικό Sports Illustrated.
Κάλυψε για το Life τις επαναστάσεις στην Λατινική Αμερική, πολιτικές εκστρατείες, την άφιξη των Μπιτλς στις ΗΠΑ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αυτή την εποχή εργαζόταν για ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των Μπιτλς στις ΗΠΑ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014.

ysterogafa.gr