Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Ντροπιαστική η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής


samarasus1
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα Υόρκη επισήμανε ότι η χώρα μας επέστρεψε ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.
Επίσης επισήμανε ότι  “ η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει θετικές επιπτώσεις πέρα από τα σύνορά της. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ήταν πριν από έναν χρόνο.
Πέρυσι η Ελλάδα εθεωρείτο πρόβλημα σε μία σταθερή περιοχή τώρα είναι το σημείο σταθερότητας σε μία περιοχή που δυστυχώς αποσταθεροποιείται».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, διευθυντικά στελέχη και επενδυτές καθώς και με τους ηγέτες του Κονγκρέσου και βουλευτές σε μία δύσκολη γι αυτούς στιγμή όπως και με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν. «Αυτό που εισέπραξα από τις επαφές είναι ο σεβασμός τους σε μία χώρα που κάνει θυσίεσ για αν διατηρήσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να πετύχει το οικονομικό comeback» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τις συνέπειες της κρίσης, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, οι Έλληνες χάσανε το 40% του βιοτικού τους επιπέδου, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27% και για τους νέους στο 60%.
Επίσης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της προσπάθειας ότι εκμηδένισε το έλλειμμα που παρέλαβε στο 15% ενώ πέτυχε το μεγαλύτερο “haircut” που έχει γίνει σε χώρα.

«Τώρα πια όλοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη από το 2014, ήδη η ύφεση το 2013 είναι μικρότερη από ότι αρχικά προβλεπόταν ενώ και το ποσοστό της ανεργίας είναι ελαφρώς μικρότερο το δεύτερο από το πρώτο τρίμηνο του 2013. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά από πάνω από δέκα χρόνια. Είναι αυτό το σημαντικότερο κριτήριο που θα κάνει την Τρόικα, την Κομισιόν, το ΔΝΤ ότι κάναμε την δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Συνεχίζοντας είπε ότι προφανώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε γιατί ξεκινήσαμε από πολύ αρνητικό σημείο αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο και κινούμαστε μπροστά με ταχύτητα. Σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσει έχουμε γυρίσει το πλοίο, σταματήσαμε να πέφτουμε, σταθεροποιήσαμε την οικονομία μας και έχουν αρχίσει να ανακάμπτουμε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι ντροπιαστική και ανησυχητική συνάμα η ύπαρξή της ωστόσο η κυβέρνηση έχει συντρίψει τους νεοναζί καθώς η ηγεσία της οδηγείται στην Δικαιοσύνη ενώ ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της είναι ήδη φυλακή.
Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάει μπροστά, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται, ότι δεν μπορεί να είναι κοινωνία κατανάλωσης και ότι έχει ανάγκη να παράγει. Ακόμη ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει και ελπίζουν και όσο περισσότερο ελπίζουν τόσο σταθεροποιείται η χώρα.

ysterografa.gr