Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Άδωνις: Απόλυση για όποιον δεν μου επιτρέψει την είσοδο σε νοσοκομείο

adonis
Πρόσωπο με πρόσωπο με φορείς του τομέα της υγείας βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star Channel.
Ο υπουργός ήρθε σε αντιπαράθεση με συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας και οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στην επεισοδιακή επίσκεψή του στο Αττικόν Νοσοκομείο.
Τα πνεύματα άναψαν όταν σε σχετική του τοποθέτηση, ο υπουργός είπε πως σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει απόλυση για όποιο μέλος του ΕΣΥ δεν του επιτρέψει να ασκήσει τα καθήκοντά του.
«Όταν πήγα στο Αττικόν επειδή ήταν η έναρξη της θητείας μου δεν εφήρμοσα το νόμο. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Είμαι εκλεγμένος βουλευτής με σταυρό, διορισμένος υπουργός και έχω συνταγματική υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία. Όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθηκοντά μου, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος σημαίνει απόλυση, δηλαδή αυτοδίκαιη αργία», ανέφερε συγκεκριμένα.
Αναφερόμενος στο θέμα της μεγάλης λίστας αναμονής για τους ασθενείς, είπε ότι «θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των γενοσήμων, επισημαίνοντας ότι είναι θετικό πως ήδη τα νοσοκομεία χορηγούν στους ασθενείς φάρμακα που σε ποσοστό 70% είναι γενόσημα.
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως “οι συνδικαλιστές ζουν σε έναν διαφορετικό κόσμο”.

ysterografa.gr