Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ντόρα: “Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό, όχι τον κ. Μπαλτάκο”

Dora-Bakoyannis-Antonis-Samaras
Στο πλαίσιο της στρατηγικής “συσσώρευσης” που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνεχείς εμφανίσεις στα ΜΜΕ, για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής ατζέντας στο περιθώριο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών ήταν σήμερα παρούσα στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Εκεί, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πολλά, “μαλώνοντας” τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεών του για την τρόικα και το Μνημόνιο, έκανε λόγο για λαϊκισμό ακόμη και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να μην θέλουν να ακούσουν αλήθειες, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, και αποδόμησε τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της Ντόρας Μπακογιάννη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου:
- “Ένας Γραμματέας υπουργικού συμβουλίου θα ήταν καλό να αποφεύγει να κάνει δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό, όχι τον κ. Μπαλτάκο.
- Η τρόικα παίζει ένα παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια. Δεν μας εμπιστεύονται πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα, στην περίπτωση που πετύχουμε.
- Με τίποτα δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές. Σκεφτείτε το κόστος της μερικής ακυβερνησίας, αλλά και των προεκλογικών λόγων όπου όλοι θα χάσουμε το μέτρο. Θα είναι πισωγύρισμα για την Ελλάδα.
- Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας δεν πείθει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
- Ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και στη Νέα Δημοκρατία. Να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού.
- Ο κόσμος εξακολουθεί να μην θέλει να ακούσει αλήθειες, εμείς όμως ως πολιτικοί έχουμε την υποχρέωση να πούμε αλήθειες, για να προφυλάξουμε τον κόσμο και τη χώρα.
- Ελπίζω ότι τώρα που είναι υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Τσίπρας θα προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Και να πείσει τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, να σταματήσουν να καταψηφίζουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
- Η φορολογία είναι τρομερά υψηλή. Πρέπει να μειωθούν τώρα οι φορολογικοί συντελεστές.
- Η συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές.
- Όχι σε δημοσιονομικά μέτρα. Υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
- Χρειάζεται να κάνουμε στην Ευρώπη πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση, για να στηρίξουμε τις ελληνικές θέσεις”.