Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΗΛΩΣΗ

«Με τρεις μέρες καθυστέρηση και αφότου μεσολάβησε το γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το Μελιγαλά, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Έρευνα απαιτείται πρωτίστως για την αδράνεια της Αστυνομίας δεδομένου ότι η παρα-στρατιωτική εκστρατεία βίαιης κατάληψης του Μελιγαλά από εκατοντάδες ναζί (η οποία όπως ήταν αναμενόμενο συνοδεύτηκε από έκτροπα και χειροδικίες) ήταν ένα προαναγγελθέν γεγονός καθώς είχε προηγηθεί δημόσια πανελλαδική κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής επί μέρες. Και φυσικά, είχαν προηγηθεί και τα θλιβερά γεγονότα του Περάματος τα οποία ήταν ασφαλές σημάδι ότι η κατάσταση με τους ναζί κλιμακώνεται. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου παριστάνει ότι κωφεύει στη δημόσια έκκλησή μας να δώσει εξηγήσεις. Ερωτάται: Είχε εκείνος την ευθύνη και τον έλεγχο του χειρισμού, ή ακολούθησε εντολές πολιτικών ή υπηρεσιακών του προϊσταμένων; Και τι είδους εντολές έδωσε ή έλαβε;

Επίσης...
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ανάμεσα στις χθεσινές προκλητικές του δηλώσεις μίλησε και για το Μελιγαλά, δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι η αδράνεια της Αστυνομίας και η απουσία του Νόμου στις εκδηλώσεις της πηγάδας, αποτέλεσε πιθανώς το πράσινο φως για τους ναζί ότι ανοίγει ο δρόμος εμπρός τους για νέες ακόμη μεγαλύτερες ακρότητες, οι οποίες έφτασαν τελικά μέχρι το αίμα και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου;»

Ιωαννης Μοιρας
Μέλος πολιτικής επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Πολιτικός υπεύθηνος Πελοποννήσου