Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ο Ερντογάν διαψεύδει πως μπήκε στο νοσοκομείο

Recep Tayyip ErdoganΤο γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω στομαχικών διαταραχών την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο περί «ανυπόστατων καταγγελιών».
Φήμες σχετικά με την υγεία του Ερντογάν κυκλοφορούν συχνά στην Τουρκία αφότου είχε χειρουργηθεί το 2011 για να αφαιρεθούν πολύποδες από το έντερό του.
Οι πολύποδες μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις, πάντως μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μέσα ενημέρωσης της χώρας είχαν μεταδώσει δηλώσεις του χειρουργού ο οποίος είχε πει ότι ήταν καλοήθεις.
Σημερινά δημοσιεύματα, τόσο στην εφημερίδα Yurt όσο και σε άλλες τουρκικές εφημερίδες, ανέφεραν ότι ο Ερντογάν νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο επί πέντε ημέρες με στομαχικές διαταραχές. Τα δημοσιεύματα δεν επικαλέστηκαν κάποια πηγή.
Στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Ερντογάν έκανε λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, επανήλθε στο κανονικό του πρόγραμμα έπειτα από πολυήμερες διακοπές μετά το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Ο Ερντογάν, ο οποίος συνηθίζει να δίνει καθημερινά συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς απευθείας και να περιοδεύει σε όλη τη χώρα, δεν έκανε καμιά δημόσια εμφάνιση αυτή την εορταστική περίοδο.
Η εξουσία στην Τουρκία έχει επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Ερντογάν, ο οποίος δεν καταβάλει προσπάθεια να κρύψει ότι θέλει να γίνει πρόεδρος, και έχουν εμφανιστεί ρήγματα στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) όταν αυτός απουσιάζει από το προσκήνιο.
Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είχαν ακυρωθεί κατά την διάρκεια της περιόδου της ανάρρωσης του Ερντογάν όταν είχε χειρουργηθεί, τροφοδοτώντας μια έντονη σεναριολογία σχετικά με το τι θα συνέβαινε εάν ο άνθρωπος ο οποίος κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία αποσυρόταν από την δημόσια ζωή.

ysterografa.gr