Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο Κουβέλης “βλέπει” εκλογές Οκτώβριο-Νοέμβριο!

Fotis-Kouvelis
(Photo Eurokinissi)
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, επισημαίνει με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι μια τέτοια προοπτική δεν ανήκει σε ευκταίες για το σενάριο του μελλοντος της χώρας.
“Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη, αντιθέτως, να οδεύσει προς εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής. Η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ’ ανάγκη πολιτική.
Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί, οφείλει να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου.
Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών, περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και πάλι στην αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.