Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ειδικές επιτροπές θα ελέγξουν τις αιτήσεις για τη ΔΤ

dt
Η συγκρότηση επιτροπών υπό τον Ειδικό Διαχειριστή, οι οποίες θα ελέγξουν τις αιτήσεις των 577 ατόμων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στην προκήρυξη για το μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, είναι το επόμενο στάδιο στην προσπάθεια να υπάρξει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).
Ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις». Όπως σημείωσε, θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών η εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα. Εξάλλου, ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ σημειώνουν ότι «στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα». Επιπλέον, εκφράζουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.
Ο κ. Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινωθεί η διευθυντική ομάδα (που θα πλαισιώσει τον Ειδικό Διαχειριστή, Γκίκα Μάναλη) καθώς και η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.