Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ξεγυριστή «σφαλιάρα» για Ολυμπιακό...Χοφενχάιμ-Ολυμπιακός 4-1



Ένας ασύνδετος σε όλες τις γραμμές Ολυμπιακός γνώρισε βαριά φιλική ήττα από την Χόνφεχαϊμ 4-1, δείχνοντας ότι θέλει πολλή δουλειά για να γίνει σύνολο. Το γκολ στην εκπνοή o Διαμαντάκος.

Στο δεύτερο φιλικό αγώνα επί γερμανικού εδάφους οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα πολύ καλό μάθημα στην έδρα της Χόνφεχαϊμ, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση στη γερμανική ομάδα.
Πολλά εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή, που έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας να «κλέβουν» την μπάλα και με απλές και γρήγορες κινήσεις να εκθέτουν την ανοργάνωτη αμυντική γραμμή της πειραϊκής ομάδας. Με τον παραπάνω τρόπο οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ, γεγονός που γέμισε προβληματισμό τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του.
Ντεμπούτο για Κάμπελ
Το κεντρικό πρόσωπο, στο πρώτο μισό του αγώνα, ήταν η παρθενική παρουσία του Τζόελ Κάμπελ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Κοσταρικανός επιθετικός, με μια μόλις προπόνηση με τη νέα του ομάδα, χρησιμοποιήθηκε από τον Μίτσελ, με τον Μήτρογλου να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και τον Φετφατζίδη στα δεξιά.
Ο Κάμπελ, θα ήταν άδικο να κριθεί από την πρώτη του αυτή παρουσία με τα «ερυθρόλευκα». Ο 21χρονος, που ήρθε δανεικός από την Αρσεναλ, έδειξε διάθεση, αλλά ακόμα καλά καλά δεν γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του κι είναι απόλυτα λογικό να χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στο νέο, γι αυτόν, περιβάλλον.
Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με τους: Μέγιερι, Σαλίνο, Χολέμπας, Μετζανί ,Σιόβας, Μασάδο, Μανιάτης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Κάμπελ, Μήτρογλου.
Το ζητούμενο για τους πρωταθλητές ήταν το συνολικό πρόσωπο που έδειξαν. Ανευροι, χωρίς σχέδιο, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε τα απλά.
Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με τους: Μέγιερι, Σαλίνο, Χολέμπας, Μετζανί ,Σιόβας, Μασάδο, Μανιάτης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Κάμπελ, Μήτρογλου και δέχθηκε το πρώτο γκολ, σε ρυθμό προπόνησης, με το... καλημέρα στον αγώνα.
Στο 11' ο Φιρμίνιο, επιχείρησε σέντρα, η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν, μετά την κόντρα στο πρόσωπο του Χολέμπας, έκανε νέα σέντρα και ο Αμπραχαμ ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Μέγιερι.
Τα τρία υπόλοιπα γκολ των γηπεδούχων ήταν λίγο πολύ καρμπόν. Στο 33' λάθος γύρισμα από τον Σάμαρη, οι γηπεδούχοι με τρεις μπαλιές έβγαλαν την τελική πάσα στο Φόλαντ, που έβαλε πλάτη τον Χολέμπας και με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0.
Στο 72΄ ο Ντε Βινσέντι, έπειτα από πίεση, έχασε την μπάλα, η αμυντικοί μέχρι να αντιδράσουν είδαν τον Σίπλοκ να περνά και τον Γιαννώτη και σε άδεια εστία να γράφει το 3-0.
Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 75', με τον Σίπλοκ να κάνει κάθετη πάσα ανάμεσα στους Μανωλά, Μεντζανί στον Φιρμίνιο που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Η Χόνφεχαϊμ, θα μπορούσε να έχει πετύχει και 5ο γκολ, στο 58' ο Γιαννιώτης έδιωξε απρόσεκτα την μπάλα, που έφθασε στον Στρομπλ, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.
Σε όλα τα παραπάνω ο Ολυμπιακός είχε ελάχιστα να επιδείξει. Στο ημίχρονο ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές, ξεκινώντας την ομάδα με την παρακάτω σύνθεση, Μανωλάς, Μεντζανί, Παπάζογλου, Χολέβας, Μασάντο, Σάμαρης, Ντομίνκεζ, Φουστέρ, Όλαϊτάν, Μήτρογλου.
Και στο 61' τις ολοκλήρωσε με τους Διαμαντάκο, Φέισα, Λυκογιάννη και Ντε Βινσέντι να παίρνουν τη θέση των Μήτρογλου, Σάμαρη, Χολέμπας και Μασάντο, αντίστοιχα.
Παρά τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό κι ελάχιστα απείλησε τους γηπεδούχους. Ενδεικτικά, στο 23΄ ο Φετφατζίδης μπήκε από τα δεξιά, αλλά δεν είχε καλό τελείωμα, στο 66' ο Τσόρι κινήθηκε όμορφα από τα αριστερά, επιχείρησε του σουτ, αλλά ο Κάστελς έδιωξε την μπάλα, ενώ στο 80'μετά το γύρισμα του Λυκογιάννη, οι Όλαϊτάν και Διαμαντάκος δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ στο 90', όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη, η μπάλα κόντραρε κι έφθασε στον Διαμαντάκο, που με πλασέ κέρδισε τον Κάστελς.
Το επόμενο φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό θα είναι την Τετάρτη (31/7) με αντίπαλο την Σάντχαουζεν, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία.
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Βεστεγκαάρντ, Τόλιαν, Ρούντι (46' Στρομπλ), Πολάνσκι, Ελιονούσι, Φιρμίνιο, Φόλαντ, Μόντεστ (68' Σίπλοκ)