Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κατάληψη διαρκείας στην ΕΡΤ

ert1
Μετά τις 14.00 δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία που θα ακολουθείται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισμών.
Σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη  οι υπουργοί έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν για το κλείσιμο ενός οργανισμού της δικής τους αρμοδιότητας. Να σημειώσουμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν έχει τις υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη άνοιξε ο δρόμος για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ανοιχτή βεντέτα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου άνοιξαν οι εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσης της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου για το “λουκέτο” στην ΕΡΤ, το “απεργιακό” δελτίο φιλοξένησε απόψεις και τοποθετήσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ, συνδικαλιστών αλλά και εκπροσώπων άλλων κομμάτων, που έβαλαν στο στόχαστρο τον Σίμο Κεδίκογλου.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν στην γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε κατάληψη του Ραδιομεγάρου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν θα παραμείνουν στο κτίριο 24 ώρες το 24ωρο για να υπερασπιστούν την δημόσια τηλεόραση.
Κάλεσαν μάλιστα τους εκπροσώπους των κομμάτων που διαφωνούν στο διαφαινόμενο προσωρινό «κλείσιμο« της ΕΡΤ να μεταβούν στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους.