Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Είπατε τίποτα για την ''ανάτπυξη'';

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Την επόμενη φορά που κάποιος επενδυτής θα θελήσει να πραγματοποιήσει επένδυση σε εξοπλισμό της επιχείρησής του δε θα παραλείψω να ζητήσω άδεια από το Συμβούλιο Επικρατείας για την υλοποίηση τουλάχιστον των ''ηλεκτρομηχανολογικών''(για το φόβο των ''Ιουδαίων'' φυσικά). Βρέ που καταντήσαμε!!

Ερώτηση για δυνατούς λύτες.Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να εκδοθεί μία άδεια ''βιοτεχνίας παγοκύβων''; Για να πάρεις άδεια ακόμη και σε βιοτεχνικό πάρκο να φτιάχνεις παγάκια χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 χρόνια και το κόστος έκδοσης και οι αμοιβές μπορούν να ξεπεράσουν τις 3000 ευρώ για καλαμπούρι.Επίσης καθόλο το διάστημα αυτό μπορείς να κάνεις έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ και να λειτουργείς, όχι όμως νομότυπα.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για κάθε λειτουργία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.Κάνεις έναρξη επιτηδεύματος χωρίς την άδεια λειτουργίας ,πληρώνεις κανονικά ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και λοιπούς φόρους -τέλη,πληρώνεις κανονικά τις ασφαλιστικές σου εισφορές αλλά είσαι παράνομος και ανά πάσα στιγμή έτοιμος για το ''φρέσκο''(αυτόφωρο).
Και τώρα που τα έγραφα αυτά τι θυμήθηκα λέτε;
''Αυτοφοράκιας''.Αλήθεια τι είναι ο αυτοφοράκιας; Μα είναι το άτομο(πρόσωπο) ο οποίος επί πληρωμή δέχεται ως υπεύθυνος καταστήματος ή επιχείρησης να πηγαίνει αυτοβούλως στο αυτόφωρο όσες φορές χρειαστεί έως ότου εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης (υγειονομικού ενδιαφέροντος).
Μιλάμε για διεθνείς πρωτοτυπίες.Κατά τα άλλα θέλουμε επιχειρήσεις,θέλουμε επενδύσεις ,δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κλπ.κλπ.
Δεν είμαστε ικανοί όχι καφενέδες αλλά ούτε καν παγάκια για τους καφέδες μας να αφήσουμε να φτιάχνουν χωρίς να τα σκάσουν χοντρά υποκλινόμενοι στη αθάνατη ελληνική σοβιετική γραφειοκρατία.
Χαιρετισμούς σε όλους όσους ασχολούνται με αναλύσεις για ανασχηματισμούς,χαρτοφυλάκια και λοιπά ''δημοκρατικά εδέσματα'' .
Περί ανάπτυξης κάτι κύριοι;