Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ποιόν προτείνει η Ντόρα για πρωθυπουργό…

Dora-Bakoyanni-Antonis-Samaras
Το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως και εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου “σέρνονταν” τις τελευταίες μέρες στα πολιτικά παρασκήνια, ως υποψηφίων… πρωθυπουργών, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά έθεταν ως προαπαιτούμενο για να συνεχίσουν να στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση, και να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σενάρια στα όρια της κοινοβουλευτικής εκτροπής, που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους διέψευσαν κατηγορηματικά, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να… ταλαιπωρείται περισσότερο, καθώς δημοσιεύματα την εμφάνιζαν να έχει συναντηθεί το Σάββατο με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Προφανώς για το συγκεκριμένο θέμα…
Η άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που διεκδίκησε και έχασε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2009, διαγράφηκε, αποχώρησε, δημιούργησε τη Δημοκρατική Συμμαχία, για να τη διαλύσει και να επιστρέψει στη “μητέρα-παράταξη” της Κεντροδεξιάς, παραμένει μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του τόπου.
Η σημερινή παρέμβασή της λοιπόν, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του “Βήματος”, έχει πρόσθετη αξία, καθώς… πρότεινε πρωθυπουργό, καθώς και τον ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν σε μια νέα κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να παραμείνει Πρωθυπουργός, και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης να συμμετάσχουν οι ίδιοι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε ρόλο αντιπροέδρων, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και η κυβέρνηση να λειτουργήσει θεσμικά.
“Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργήσει θεσμικά, με υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικές επιτροπές και με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, δηλαδή αντιπροέδρους αυτής της κυβέρνησης, με υπουργεία που θα είναι στελεχωμένα από πολιτικά στελέχη και τα οποία πηγαίνοντας στο υπουργικό συμβούλιο θα υποστηρίζουν τη θέση τους και το υπουργικό συμβούλιο θα αποφαίνεται για την πολιτική.
Τρία κόμματα ανέλαβαν την ευθύνη να συγκυβερνήσουν μακριά από τις ιδεολογικές τους διαφορές που αναμφισβήτητα υπάρχουν και να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία υπάρχει.
Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορούν να πάνε χαμένες. Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο. Αντίθετα, θα επιδεινώσει μία ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη.

ysterografa.gr