Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

AYΣΤΡΑΛΙΑ: Έχασε την ηγεσία των Εργατικών η Γκίλαρντ. Παραιτείται από την πρωθυπουργία, και τη διαδέχεται ο Κέβιν Ραντ

Julia-Gillard-Kevin-RuddΗ πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ αποφάσισε να πετάξει η ίδια το γάντι στους εσωκομματικούς αντιπάλους της, και να προκηρύξει τη διενέργεια εκλογών για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, για αργότερα σήμερα.
Η κίνηση της Γκίλαρντ είναι επιθετική, και αποσκοπεί στο να… βγάλει στο ξέφωτο τον μόνιμο εσωκομματικό αντίπαλό της, Κέβιν Ραντ, προκάτοχό της στην ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της χώρας.
Ο Ραντ είχε επιχειρήσει και άλλες φορές στο παρελθόν να αμφισβητήσει την ηγεσία της Γκίλαρντ, μέχρι σήμερα ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Γκίλαρντ έχει… μετρήσει τα κουκιά για να προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση, και είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με την ανακοίνωση για την εκλογή ηγεσίας, κάλεσε τους αντιπάλους της να δεσμευτούν μαζί της, πως όποιος ηττηθεί θα αποχωρήσει από τη Βουλή, παραιτούμενος της βουλευτικής έδρας του.
“Αν χάσω, θα εγκαταλείψω την πολιτική”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζούλια Γκίλαρντ.
Ο Κέβιν Ραντ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στην απογευματινή διαδικασία εκλογής, απέναντι στη Τζούλια Γκίλαρντ.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ωστόσο, ο Κέβιν Ραντ κατάφερε να επικρατήσει με 57-45, και έτσι η Τζούλια Γκίλαρντ που έχασε την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, υποβάλλει την παραίτησή της από την πρωθυπουργία, και αποχωρεί από την πολιτική ζωή της χώρας.

ysterografa.gr