Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Economist: Η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο. Φέτος...

economist
Με ανάρτησή της στο Facebook, η «Intelligence Unit» του περιοδικού «Economist» εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτική κρίση μέσα στον χρόνο.
Επισημαίνεται ότι το Eurogroup θα εγκρίνει σήμερα πιθανότατα την καθυστερημένη δόση 4,2 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου και, πιθανώς, επιπρόσθετα 3,3 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο δεύτερο τρίμηνο.
Τονίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εκπληρώσει τους όρους της εκταμίευσης, με κρισιμότερη την εξασφάλιση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τον περασμένο μήνα για την έγκριση του νομοσχεδίου που περιείχε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο του ψηφισθέντος αυτού νόμου και στην ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα χρήματα ως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να καλύψει το αντίτιμο των κρατικών ομολόγων ύψους 5,6 δισ. ευρώ που ωριμάζουν στις 20 του μήνα.
Τέλος, η Intelligence Unit του Economist εκφράζει την βεβαιότητα ότι, ακόμα και αν τα κεφάλαια δεν αποδεσμευθούν έγκαιρα, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ως άνω ποσό μέσω της έκδοσης T-bills.

ysterografa.gr