Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αν δεν υπήρχε ο Ιούδας δεν θα κάναμε Πάσχα

 
Γράφει ο Σωκράτης Διαμαντόπουλος
 
Ένας Ιούδας όσα αργύρια και να πάρει και όσους συμμάχους να έχει, ο λαός θα τον βάλει στην θέση του Ιούδα και της κρεμάλας.
Πως λοιπόν ξαφνικά με ηρεμιστικές ειδήσεις προσπαθούν να σερβίρουν ότι έρχεται η ανάπτυξη και η ευημερία στην χώρα.
Οι λαοί δεν ευημερούν όταν τους κλέβουν τις τράπεζες τους, τον δημόσιο πλούτο τους, για να μπορούν να τους έχουν ομήρους και να μπορούν έτσι να διευθύνουν οι κοτσαμπάσηδες την χώρα.
Το ξεπούλημα της χώρας και οι κοτσαμπάσηδες που μοιράζουν τα λάφυρα.
Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν το βλέμμα τους στα προβλήματα της κοινωνίας και της κοινωνικής πολιτικής.
Πριν λίγο καιρό κραύγαζαν όλοι οτι το πρόβλημα ήταν ο Παπανδρέου και ότι η κοινωνία μένει ανυπεράσπιστη.
Η εσωτερική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ τότε μαζί με την οργανωμένη οικονομική μαφία της χώρας και γνωστούς μεγαλοεκδότες, ήταν εκείνοι που οργάνωσαν την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Παπανδρέου, ένα οργανωμένο σχέδιο ότι είναι Τσολάκογλου, αποκαλώντας τον στην Βουλή προδότη.
Τότε η κεντροαριστερά και οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μαζί με την λαϊκή δεξιά δεν σεβάστηκαν τον ναό της δημοκρατίας, την Βουλή, διότι αυτή την εντολή είχαν πάρει απο την διαπλοκή.
Αλλά οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας δεν στήριξαν ούτε την δημοκρατία των δημοψηφισμάτων, που έχουμε όλοι χρέος σε μια δημοκρατία να τα στηρίζουμε.
Ποιοι είναι λοιπόν στην Ελλάδα εκείνοι που θέλουν να διαλύσουν την κεντροαριστερά.
 
Αφού τον Παπανδρέου τον έφεραν οργανωμένα στην φυγή, εκείνος φεύγοντας προσπάθησε στην λεπτομέρεια να σώσει την χώρα για να μην την λεηλατήσουν οι ύαινες της διαπλοκής, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες.
 
Αυτοί που τότε διαμαρτύρονταν και έλεγαν ότι θα λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας, γιατί δεν ασχολήθηκαν πραγματικά με αυτά τα προβλήματα και γιατί δεν αγωνίζονται σήμερα για να τα λύσουν που έχουν την κοινοβουλευτική ευκαιρία.
 
Το θέμα για την Ελληνική κοινωνία δεν είναι νομικά πως ονομάζεται ένας πολίτης της χώρας από Τούρκογλου σε Βενιζέλο κλέβοντας αυτό το ιστορικό όνομα.
Το πρόβλημα είναι προσωπικά δικό του, που θέλει να κλέψει αυτό το ιστορικό όνομα, αλά κλέβοντας ένα όνομα δεν σημαίνει οτι θα γίνεις ένας ιστορικός ηγέτης, αλλά θα είσαι ένα άτομο που θα εξυπηρετεί την διαπλοκή.
Η χώρα δεν μπαίνει σε νομική περιπέτεια. Να αθωώνεις τον πατέρα σου με νομικά τερτίπια, να στηρίζεις οικονομικούς παράγοντες με νομικά τερτίπια και να γίνεσαι καλλιτέχνης με νομικές αποφυγές.
Να προσπαθείς μαζί με τους φανατικούς συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου, όπως η Εύα Καϊλή, η Τόνια Αντωνίου και πολλοί άλλοι να ρίξεις τον Παπανδρεου από την εξουσία.

Οταν ο αρχηγός σας σας ανακοινώνει τα δημοψηφίσματα, εσύ να πηγαίνεις το ίδιο βράδυ στα νοσοκομεία να παίρνεις αναρρωτική άδεια,γιατί η δημοκρατία δεν δίνει άδειες αναρρωτικές και να πηγαίνεις στην κεντρική κλινική Αθηνών και να παριστάνεις τον άρρωστο.

Αλλά οι πρώην Τσοχατζοπουλικοί βγαίνετε και μιλάτε για ηθική και οικονομική διαχείριση του κόμματος.
Δεν ψάχνετε να δείτε πως γίνονται οι αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών, όπως για παράδειγμα σε μια τράπεζα είναι οι γαμπροί του Ζμπόγκου και οι φίλοι του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Αλλά δεν ελέγξατε και ποιες τράπεζες ενώ διαφημίζουν δάνεια, δεν δίνουν σε κανέναν και η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να το ελέγξει αυτό.
Αλλά δίνουν στους ημιτέρους τους και τους κολλητούς για να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αυτό φαίνεται από την τράπεζα της Ελλάδος.
Ευτυχώς τα άκρα δεν πηγαίνουν στην Γερμανία να υπογράψουν και πηγαίνει ο Βενιζέλος.
Το Γερμανικό λόμπι στην χώρα που κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο μαζί με τους Ιούδες από την Ελλάδα είναι εκείνο που έχει οργάνωση με την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Γερμανία και ενώ ο Παπανδρεου είναι πρόεδρος της διεθνής σοσιαλιστικής, ο πρόεδρος του κινήματος Βενιζέλος είναι εκείνος που στηρίζει μαζί με τους Γερμανούς την δίωξη του Παπανδρέου ακόμη και από την διεθνή σοσιαλιστική.
Διότι όταν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ είμαι μέλος της διεθνούς σοσιαλιστικής και πρόεδρος της είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, όποιες προτάσεις έχεις και όποια εξέλιξη θέλεις να υπάρχει, τις καταθέτεις στο μέλος του κόμματος σου και τις επιβάλλεις.
 
Η Γερμανία είχε κάποτε συμμάχους τους Ιταλούς, αλλά σήμερα ο σύμμαχος τους είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όχι ο Ιταλός στρατιωτικός αλλά ο Έλληνας πολιτικός.
Η Ελλάδα πάντα είχε ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και όλοι οι Ιούδες επιβραβεύτηκαν, για παράδειγμα ο πρώτος που αμφισβήτησε τον Παπανδρεου ήταν ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Παπαχρήστου ο οποίος πρόσφατα αποκαταστάθηκε με μια μεγάλη θέση στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
 
Σε αυτό λοιπόν το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει, κανείς δεν δίνει λύση από όλους αυτούς που εκφράζουν την φωνή της διαπλοκής και την εντολή των εργοδοτών τους.
Η κοινωνία είναι υπεύθυνη και πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικο κεντροαριστερό ρεύμα, όπου η διαβούλευση του να γίνεται μέσα από το διαδίκτυο, με βάση τα δημοψήφισμα γιατί εκεί βασίζονται η δημοκρατία, η ελευθερια και η δικαιοσύνη.
Εκεί λοιπόν πρέπει να χτίσουμε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα μπορεί ακόμα και ο Παπανδρεου να το εκπροσωπεί με την παγκόσμια πολιτικη οντότητα που έχει χωρίς αυλοκόλακες και κηπουρούς.

Απο τον Σωκράτη Διαμαντόπουλο
Κοινωνιολόγο - Ερευνητή