Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Μπέπε Γκρίλο "ξεφουσκών​ει" στις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας

grillo
Παγιώνεται και αυξάνεται η διαφορά του υποψηφίου της κεντροαριστεράς Ινιάτσιο Μαρίνο για την δημαρχία της Ρώμης επί του υποψηφίου της κεντροδεξιάς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Σύμφωνα με την νεότερη, την πέμπτη κατά σειρά, προβολή του δημοσκοπικού ινστιτούτου Piepoli, ο Μαρίνο συγκεντρώνει 41,4% των προτιμήσεων, ο κεντροδεξιός εξερχόμενος δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο το 30,3%, 12,8% ο Μαρτσέλο Ντε Βίτο, υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, και 9,7% ο αυτόνομος επιχειρηματίας Άλφιο Μαρκίνι.
Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών στον δεύτερο γύρο πρόκειται να αναμετρηθούν ο Μαρίνο και ο Αλεμάνο.
«Το ματς δεν τελείωσε αυτές τις δυο εβδομάδες θα μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα όπως τους φόρους και θα κινητοποιήσουμε όλους τους πολίτες» δήλωσε ο κεντροδεξιός απερχόμενος δήμαρχος της Ρώμης.
«Η πόλη μας θέλει να γυρίσει σελίδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 40% των νέων της Ρώμης είναι άνεργο και ότι όλοι στην πόλη αυτή πρέπει να έχουν δικαίωμα σε μια στέγη”, είπε από την πλευρά του ο Μαρίνο στους δημοσιογράφους.
Ο Ενρίκο Γκασμπάρα, στενός συνεργάτης του Ινιάτσιο Μαρίνο, προέβλεψε εξάλλου ότι τα ως τώρα αποτελέσματα «δείχνουν ξεκάθαρα ότι με την συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, σε δυο εβδομάδες η ιταλική πρωτεύουσα θα αλλάξει δήμαρχο και θα βγει από τον μαρασμό».
Αναλυτές επισημαίνουν την απογοητευτική επίδοση του υποψηφίου του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο, Ντε Βίτο. Μέλη του κινήματος, σε σχόλιά τους στο Διαδίκτυο, αναφέρουν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η επικοινωνιακή στρατηγική και οι υποψήφιοι των Πέντε Αστέρων, να συμμετέχουν πλέον σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Το κίνημα του Γκρίλο, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κανέναν δεύτερο γύρο στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας όπου διεξήχθησαν εκλογές.
Στις εκλογές αυτές επιβεβαιώνεται ότι κέρδισε. . . η αποχή, αφού η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην Ρώμη δεν ξεπέρασε το 52,8%.
Στους δήμους με πάνω από 15.000 κατοίκους, βάσει της ως τώρα καταμέτρησης, σε 27 πόλεις προηγείται η κεντροαριστερά, σε 10 η κεντροδεξιά, σε έξι κεντρώα σχήματα, σε έναν δήμο η Λέγκα του Βορρά και δεξιές πολιτικές δυνάμεις.

ysterografa.gr