Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πέτρος Τατούλης: Οι πόροι του ΕΑΠ θα πρέπει να αξιοποιηθούν και για τη μόχλευση της τοπικής οικονομίας


Την πρόταση να κατευθυνθεί τμήμα του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου στη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Μεγαλόπολης με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν σημαντικές υποδομές για το παρόν και το μέλλον της περιοχής, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για την προετοιμασία της 4ης περιόδου του ΕΑΠ, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013.

«Εκτός των στόχων της πρόληψης και αποκατάστασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, αλλά και της πρόληψης των προβλημάτων της μεταλιγνιτικής περιόδου, θα πρέπει, σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης, να ενταχθούν και να υλοποιηθούν έργα και υποδομές για το μέλλον σε μια εγκαταλελειμμένη για χρόνια περιοχή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κατευθυνθούν και στη μόχλευση της τοπικής οικονομίας.» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος στη μη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην επιτροπή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Υπουργική απόφαση κατανομής του ποσοστού του ΕΑΠ, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «ακόμα και αν διαφωνεί θα πρέπει, ταυτόχρονα με τις διεκδικήσεις του, να λειτουργεί εντός των προβλεπομένων διαδικασιών, προκειμένου να μην καθυστερούν τα έργα».

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε επίσης την ανάγκη διασύνδεσης των έργων, που θα ενταχθούν, με τις αρχές της καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης της νέας Προγραμματικής Περιόδου, αλλά και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με το στόχο περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων.
Ο κ. Τατούλης έθιξε επίσης το ζήτημα των ευθυνών της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών που έχει προξενήσει