Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Κόκκινο»... στις μισές ομάδες! Δεν πήραν άδεια Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα

«Κόκκινο»... στις μισές ομάδες!
 
Η «αγωνία» έληξε και πλέον και επίσημα οι 8 ομάδες από τις 16 που ολοκλήρωσαν το φετινό πρωτάθλημα δεν πήραν άδεια για τη νέα σεζόν. Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα να μην παίρνουν αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει ότι αν σε δεύτερο βαθμό δεν αλλάξει η απόφαση, τότε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάρει η Ξάνθη.
 
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.αναφέρει
«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ
Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.
 Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών»,
Υπενθυμίζεται ότι για τις ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση, πρόβλημα συμμετοχής τους στο επόμενο πρωτάθλημα δεν υπάρχει, ωστόσο όποια ομάδα είχε ευρωπαϊκό εισιτήριο (σ.σ. ΠΑΣ Γιάννινα) το χάνει, ενώ θα έχει περιορισμό μεταγραφών: Θα μπορεί να κάνει 3 για παίκτες άνω των 24 ετών και τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων.
Φυσικά, όσες ομάδες δεν πήραν άδεια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έφεση, η οποία θα πρέπει να εκδικαστεί αλλά και να προκύψει απόφαση το αργότερο μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου, καθώς την επόμενη μέρα, με την ολοκλήρωση των πλέι οφ, η ΕΠΟ θα δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης.